23.02.2012. / 17:23

Autor: Hina

Vlada odbila oporbene amandmane, uputila tri svoja amandmana na proračun

Hrvatska vlada danas je odbila 76 oporbenih amandmana na prijedlog državnog proračuna za ovu godinu, ukupne vrijednosti 3,135 milijardi kuna, a Hrvatskom saboru uputila je i tri svoja amandmana ukupno vrijedna 81,5 milijun kuna.

Slavko LinićSlavko LinićHrvatska vlada danas je odbila 76 oporbenih amandmana na prijedlog državnog proračuna za ovu godinu, ukupne vrijednosti 3,135 milijardi kuna, a Hrvatskom saboru uputila je i tri svoja amandmana ukupno vrijedna 81,5 milijun kuna.

Ministar financija Slavko Linić kazao je kako se najveći dio iznosa tih amandmana odnosi na prijedlog da se u Ministarstvu poljoprivrede povećaju subvencije za 1,68 milijardu kuna, Ministarstvu financija poveća stavka kamata za 820 milijuna kuna Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture povećaju investicije za oko 240 milijuna kuna te da se u Ministarstvu zdravlja izvrše preraspodjele za 157 milijuna kuna.

Vlada je svojim amandmanima u proračunu utvrdila dodatne iznose za potrebe Ureda zastupnika RH pred Europskim sudom za ljudska prava, Državnog ureda za Hrvate izvan RH te financiranje prijevoza učenika srednjih škola, sufinanciranje opremanja školskih knjižnica. Amandmani su ukupno "teški" 81,5 milijuna kuna, a sredstva se osiguravaju iz proračunske zalihe (prijevoz učenika) te preraspodjelom između nadležnih ministarstava na poziciji ostalih rashoda.

Vlada predlaže i izmjene u proračunu Hrvatskih voda i to smanjenje pozicije rashoda po kapitalnim objektima za 30 milijuna kuna kako bi se osiguralo 10 milijuna kuna za vodoopskrbu Hrvatskog zagorja i 20 milijuna za regionalni vodovod istočne Slavonije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika