23.02.2012. / 20:35

Autor: Nacional.hr

Otkupljivači nude seljacima 2,44 kuna po litri mlijeka

Karamarković, kojega su novinari jedinoga uspjeli upitati za tijek sastanka, kaže kako vjeruje da su blizu dogovora

Sastanak oko cijene mlijeka još trajeSastanak oko cijene mlijeka još trajeČini se kako bi se proizvođači i otkupljivači mlijeka napokon mogli dogovoriti o novoj otkupnoj cijeni. Pregovori koji su započeli tijekom poslijepodneva prekinuti su oko 17:30 sati kako bi se seljaci konzultirali oko ponuđenog.

Otkupljivači nude model otkupa mlijeka EU-5 prema kojem bi za svaku litru mlijeka plaćali 0,33 eura, odnosno 2,48 kuna, kratko je novinarima nakon izlaska sa sjednici Savjeta izjavio Branko Karamarković iz Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka.

Karamarković, kojega su novinari jedinoga uspjeli upitati za tijek sastanka, kaže kako vjeruje da su blizu dogovora.

No, nakon novog kruga pregovora otkupljivači su snizili ponudu na 2,44 kune po litri mlijeka.

Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka ne može se složiti s tom cijenom, izjavio je za HTV predsjednik Saveza Igor Rešetar.

10. dan na cesti

Sastanak Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka počeo je jučer oko 11 sati, a kasno sinoć je prekinut i nastavljen danas poslijepodne.

Iako su predstavnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) danas prijepodne najavili da, nakon noćašnjeg privođenja 29 prosvjednika na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, neće doći na nastavak sjednice, novinari koji se nalaze ispred Ministarstva zamijetili su na ulazu ili izlazu i neke proizvođače iz tog saveza.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju već deset dan ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru te na više punktova širom Hrvatske.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 24.02.12. 08:02

VINDIJA MLIJEKO--HRVATSKO MLIJEKO Daju ga krave sa slobodne ispaše i s kojima se humano postupa! Nakon čaše VINDIJA mlijeka osjećate se mlađim!


registracija
26/11/09

CH2710, 24.02.12. 12:27

Treba ukinuti sve poticaje, jedno, očigledno tu dolazi do velike zloupotrebe, a drugo, treba - nakon ukidanja - odgovarajuće povisiti cijene mlijeka i drugih agrarnih proizvoda u trgovinama.

Za proizvođače i za potrošače bi to došlo potpuno na isto, jer je te subvencije kroz proračun tako i tako snose građani.

Na takav način bi se spriječilo ovo što se sad dešava (prosvjedi), a proizvođači bi bili prisiljeni prilagoditi se tržištu... ili propasti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika