24.02.2012. / 12:55

Autor: Totalsport

WTA Dubai: U polufinalu tri nositeljice

Prvo su na teren izašle bivše najbolje svjetske tenisačice Dankinja Caroline Wozniacki i Srpkinja Ana Ivanović, a zahvaljujući previše pogrešaka srpske tenisačice u ključnim trenucima, Wozniacki je otišla korak dalje na turniru

Caroline WozniackiCaroline WozniackiNa WTA turniru tenisačica koji se za nagradni fond od 2 milijuna dolara igra u Dubaiju odigrani su četvrtfinalni dvoboji u kojim su uvjerljive bile Jelena Janković i Agnieszka Radwanska.

U prva dva četvrtfinala Jelena Janković i Agnieszka Radwanska vrlo su lako izborile pobjede i plasman u polufinale. Iako je srpska tenisačica igrala protiv 4. nositeljice Australke Samanthe Stosur, za sat i pol je Janković došla do 6-4, 6-2 realiziravši 4 od 8 prilika za obrat. Statistički istu uspješnost (50 posto) pokazala je i Stosur, međutim ona je priliku za oduzimanje servisa imala samo u dva navrata.

Najmanje se na terenu zadržala Radwanska koja je doslovno pomela Njemicu Sabine Lisicki prepustivši joj za nešto više od jednog sata samo tri gema.

Do sada su se Jelena Janković i Agnieszka Radwanska sastajale dva puta, a u zadnjem susretu lani je slavila Poljakinja.

U preostala dva četvrtfinalna para gledatelji su vidjeli znatno više tenisa. Prvo su na teren izašle bivše najbolje svjetske tenisačice Dankinja Caroline Wozniacki i Srpkinja Ana Ivanović, a zahvaljujući previše pogrešaka srpske tenisačice u ključnim trenucima, Wozniacki je otišla korak dalje na turniru. Ivanović je u meču načinila čak devet dvostrukih servis grešaka, a obje tenisačice su imale isti broj break lopti (11), no Dankinja je realizirala šest, a Ivanović samo četiri. Recimo i da je taj dvoboj sudila hrvatska sutkinja Marija Čičak.

Najduže je trajao zadnji ogled u kojem je Njemica Julia Görges nakon gubitka prvog seta "okrenula" Slovakinju Daniela Hantuchovu i na kraju izborila polufinale s Wozniacki. Görges je u prva dva seta muku mučila s prvim servisom koji je bio jedva iznad 50 posto, da bi u odlučujućem setu podigla taj dio igre na 69 posto, te realizaciju istog na 82 posto.

Wozniacki i Görges do sada su igrale u četiri navrata. Rezultat je poravnat na 2-2 s tim da je u zadnja dva dvoboja slavila njemačka tenisačica.

WTA Dubai; četvrtfinale:

Janković (8) - Stosur (4) 6-4, 6-2

A. Radwanska (5) - Lisicki (9) 6-2, 6-1

Wozniacki (3) - Ivanović 6-3, 7-5

Görges - Hantuchova 4-6, 6-3, 6-4

Vezane vijesti

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

Povećavaju se uzbuđenja uoči Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira u godini. Ovog se tjedna igraju po dva ATP i WTA turnira, u Eastbourneu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika