24.02.2012. / 16:14

Autor: Hina

Sabor prihvatio proračun od 118,8 milijardi kuna

Hrvatski sabor donio je danas državni proračun za ovu godinu, kojim su planirani rashodi od 118,8 milijardi kuna, što je za 3,4 milijarde manje nego lani, dok su planirani prihodi od 108,9 milijardi kuna, ili 1,4 posto više nego za 2011. godinu.

Boris ŠpremBoris ŠpremHrvatski sabor donio je danas državni proračun za ovu godinu, kojim su planirani rashodi od 118,8 milijardi kuna, što je za 3,4 milijarde manje nego lani, dok su planirani prihodi od 108,9 milijardi kuna, ili 1,4 posto više nego za 2011. godinu.

Za Vladin prijedlog državnog proračuna glasovalo je 82 zastupnika vladajuće koalicije te nacionalnih manjina, protiv je bio 41 zastupnik iz HDZ-a, HDSSB-a i Hrvatskih laburista, a suzdržanim se izjasnio jedan zastupnik.

S planiranim prihodima i rashodima, deficit proračuna smanjuje se za više od 5 milijardi kuna i iznosi 9,9 milijardi kuna ili 2,8 posto BDP-a.

Vlada u ovoj godini predviđa gospodarski rast od 0,8 posto te inflaciju od 2,4 posto.

Prije izglasavanja proračuna predsjednik Sabora Boris Šprem nije prihvatio zahtjev HDZ-a da se za glasanje o proračunu osigura nazočnost fotoreportera u sabornici, kako bi, rekla je Jadranka Kosor, donošenje proračuna bilo jasno i transparentno.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika