25.02.2012. / 11:29

Autor: Hina

Prisegnuo novi jemenski predsjednik Mansur Hadi

Novoizabrani jemenski predsjednik Abd Rabo Mansur Hadi prisegnuo je u subotu u parlamentu uz obećanje da će "sačuvati jedinstvo zemlje, njezinu neovisnost i teritorijalnu cjelovitost", izvijestila je jemenska javna televizija.

Jemen je dobio novog predsjednikaJemen je dobio novog predsjednikaNovoizabrani jemenski predsjednik Abd Rabo Mansur Hadi prisegnuo je u subotu u parlamentu uz obećanje da će "sačuvati jedinstvo zemlje, njezinu neovisnost i teritorijalnu cjelovitost", izvijestila je jemenska javna televizija.

Mansur Hadi, jedini kandidat, izabran je s više od 99 posto glasova na izborima prošli tjedan. Na dužnosti će zamijeniti Alija Abdulaha Saleha koji je odstupio pod pritiskom javnosti nakon 33 godine vladavine, u okviru dogovora o političkoj tranziciji postignuta pod pokroviteljstvom arapskih monarhija u Perzijskom zaljevu.

Novi predsjednik se nakon prisege obratio građanima Jemena obećavši da će početi dijalog sa svim političkim snagama, uspostaviti sigurnost "bez koje nije moguć gospodarski razvoj" i "nastaviti borbu s Al Kaidom".

Hadiju, koji je izabran na prijelazno razdoblje od dvije godine, u ponedjeljak će dužnost službeno predati bivši predsjednik Saleh u predsjedničkoj palači.

Potonji se u subotu ujutro vratio iz Sjedinjenih Država gdje je bio na liječenju, rekli su jemenski politički izvori. Smjestio se u privatnoj rezidenciji, a ne u predsjedničkoj palači, po tim izvorima.

Vezane vijesti

Putin prisegnuo za predsjednika

Putin prisegnuo za predsjednika

Vladimir Putin svečano je prisegnuo i time službeno preuzeo dužnost predsjednika u ponedjeljak u Velikom dvorcu u Kremlju u nazočnosti oko tisuća… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika