25.02.2012. / 18:21

Autor: Hina

HSS zatražio smjenu ministra Jakovine

Hrvatska seljačka stranka (HSS) danas je od ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine zatražila da podnese ostavku, jer u javnosti prikazuje da je problem s proizvođačima mlijeka riješen potpisom sporazuma s udrugama koje zastupaju manji broj prozvođača mlijeka, izjavio je danas novinarima predsjednik stranke Branko Hrg.

Branko HrgBranko HrgHrvatska seljačka stranka (HSS) danas je od ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine zatražila da podnese ostavku, jer u javnosti prikazuje da je problem s proizvođačima mlijeka riješen potpisom sporazuma s udrugama koje zastupaju manji broj prozvođača mlijeka, izjavio je danas novinarima predsjednik stranke Branko Hrg.

Hrg je nakon 1. konstituirajuće sjednice Glavnog odbora te stranke rekao da je HSS danas zauzeo stav da stranka traži smjenu ministra Jakovine, da podnese ostavku i zato što se u pripremi proračunskih sredstava za poljoprivredu nije konzultirala Hrvatska poljoprivredna komora.

Po njemu "insinuacijama na račun HSS-a da ta stranka organizira prosvjede, ministar pokušava izmanipulirati i proizvođače mlijeka i javnost. Istina je da će se ovakvom neodgovornom politikom i nerješavanjem problema otkupa mlijeka uništiti oko 5.000 seoskih gospodarstava koje žive od tog posla", ocjenjuje Hrg.

Hrg je naveo da "HSS podupire nastojanja proizvođača mlijeka te osuđuje postupke resornog ministarstva koje svojim neodgovornim ponašanjem iritira javnost s ciljem da odgovornost i krivicu prebaci na one najugroženije, a to su u ovom trenutku proizvođači mlijeka".

"Tko zna koji će slojevi društva (prosvjetari, radnici...) sutra zatvarati ceste, zar će i oni biti krivi za to što na taj način moraju tražiti zaštitu svojih prava?", upitao je predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 25.02.12. 19:59

Sta ta strancica ima jos nesto reci?Oni su i doveli do ove situacije.


registracija
27/12/06

Skipp, 25.02.12. 20:26

Jakovina će se odmah prestrašiti i dati ostavku kad ga stranka sa tolikim brojem zastupnika kritizira....


registracija
18/2/12

Mirni, 25.02.12. 20:50

Treba uključiti u pregovore i banke, jer su one višekratnim podizanjem kamata i deviznim klauzulama bitno povečale anuitete seljačkih gospodarstava, koje cijena mlijeka više nemože pokriti.Izgleda da ova vlada više nezna što bi i kuda bi sa tim seljacima? Neka hitno odu u Bruxelles pitati za savjet!


registracija
15/11/06

rimaz, 25.02.12. 22:41

Nisam znao da ova stranka još postoji. I k tome, zaboravili su da su imali svog ministra sa sela koji je odstupio jer nije znao raditi. I takvi traže nečije ostavke. Previše je pa i kada je od HSS-a.


registracija
22/3/11

vferari, 26.02.12. 09:14

Još jedno smetalo na hrvatskoj političkoj pozrnici,ne brinite bit će ih još jer vlast je slast.


registracija
24/7/11

mrvek, 26.02.12. 12:09

Ajdete vi u povijest bando lopovska. Držali ste lojtru crnotorbarima dok su krali. Nikad vi nećete u Sabor.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 26.02.12. 15:48

Kokji HSS ? Ona govanca koja su spala na tri slova na papiru ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika