26.02.2012. / 10:07

Autor: Hina

Počelo rušenje Bin Ladenove kuće

Pakistanska vojna inženjerija počela je rušiti kuću u Abotabadu u kojoj su američke specijalne postrojbe prošle godine ubile Osamu bin Ladena, priopćila je tamošnja policija.

Kuća u kojoj je ubijen Bin LadenKuća u kojoj je ubijen Bin LadenPakistanska vojna inženjerija počela je rušiti kuću u Abotabadu u kojoj su američke specijalne postrojbe prošle godine ubile Osamu bin Ladena, priopćila je tamošnja policija.

Rušenje vanjskih zidova kompleksa u kojem se skrivao Bin Laden počelo je po zalasku sunca i odvija se pod reflektorima. Na teren su prvo izašli vojni buldožeri, kažu očevici, a prenosi BBC.

Vojska je blokirala pristup svim znatiželjnicima, uključujući i novinare, i zabranila fotografiranje.

Zasad nije poznato što je nagnalo pakistansku vladu da pod okriljem noći započne rušenje kuće, gotovo deset mjeseci nakon što je vođa Al-Kaide u njoj ubijen. Prošli mjesec je neimenovani pakistanski ministar rekao CBS-u da su vlasti zabrinute da bi na prvu godišnjicu njegove smrti Abotabad mogao postati mjesto širokog interesa domaćih i zapadnih medija.

Kuća, u kojoj se Bin Laden navodno skrivao godinama, također je bolan podsjetnik pakistanskim vlastima da ga nisu uspjele pronaći iako im je "bio pred nosom" i da su ga Amerikanci otkrili i ubili neinformiravši ih o akciji.

"Prva godišnjica će vjerojatno oživjeti kritiku pakistanskog neuspjeha da ga pronađe", rekao je spomenuti ministar. "Želimo zaključiti to poglavlje i krenuti dalje. Uništenje njegove kuće prvi je korak brisanja nasljeđa njegova postojanja u Pakistanu".

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika