26.02.2012. / 10:42

Autor: Nacional.hr

Registar branitelja

Lažnim braniteljima ukinuti mirovine, povlastice i tražiti da vrate 'ukradeno'

Odvjetnik Anto Nobilo pak smatra kako je objava Registra tek početak nakon kojeg svoj posao moraju obaviti pravne službe

Predrag MatićPredrag MatićPitanje lažnih branitelja u Hrvatskoj povlači se gotovo od završetka rata 1995. godine, a posebno se aktualiziralo posljednjih godina. Prema službenim podacima u Hrvatskoj je zabilježeno oko pola milijuna branitelja, no oni koji su bil na ratištu ističu kako taj broj ne bi trebao biti veći od 350 tisuća. Mnogi su status branitelja dobili iako ni dana nisu proveli na ratištu.

Nakon što je aktualni ministar Predrag Matić najavio kako će vlada pronaći model kojim bi se omogućila objava Registra branitelja, mnogi su skočili na noge istaknuvši kako bi se time u opasnost doveli branitelji. No, braniteljske udruge također se slažu kako bi se objavom Registra prokazali samo lažni branitelji.

Kako piše Slobodna Dalmacija, u Minsitarstvu branitelja razmišljaju i o tome što sa lažnim braniteljima nakon objave Registra. Prema trenutno aktualnom modelu, lažni bi branitelji morali u proračun vratiti sva sredstva koja su dobili na temelju povlaštenog položaja. Povlaštene stanove i automobile morali bi otkupiti tako što će platiti razliku do tržišne cijene. No, ministar zagovara i princip prema kojem bi bez prevelike halabuke takvim lažnim braniteljima obustavili isplatu mirovine, ukinuli povlastice i potom ih izbrisali iz Registra, ali bez kaznenog gonjenja.

Odvjetnik Anto Nobilo pak smatra kako je objava Registra tek početak nakon kojeg svoj posao moraju obaviti pravne službe.

Trebalo bi, smatra Nobilo, istražiti kako su lažni branitelji dobili mirovine, invalidnine i druga prava, a potom, ako nema zastare, pokrenuti postupak pred sudom. On smatra da bi takve osobe u proračun trebale vratiti sva sredstva koja su ostvarili lažnim braniteljskim statusom, ali bi im se trebala oduzeti i sva imovina koju su tim sredstvima stekli.

Nobilo je uvjeren kako bi na taj način profitirali i pravi branitelji, ali i građani koji više ne bi morali izdvajati za mirovine lažnih branitelja.

Vezane vijesti

'Jamčim objavu Registra, makar završio u zatvoru'

'Jamčim objavu Registra, makar završio u zatvoru'

Ministar branitelja Predrag Matić odlučan je u namjeri da objavi Registar branitelja. Kako sam kaže u intervjuu za Jutarnji list, nije mu cilj… Više

Komentari

registracija
17/4/11

DONDON, 26.02.12. 10:55

Javno objaviti registar branitelja, selektirati prave od lažnih branitelja, a onda postupiti kako nalažu zakoni, bez bilo kakvih "gledanja kroz prste". Upravo ovako, kako Nobilo kaže.
Branitelj


registracija
26/11/09

CH2710, 26.02.12. 11:05

To je već odavno trebalo napraviti... ali to HDZ-ovcima nikako nije odgovaralo.

Naravno, kako im bi to odgovaralo... kad su ih oni sami "naštancali" kao glasačku mašineriju... smradovi prokleti.

To je samo jedan primjer kako su upropastili državu... a sve samo zato kako bi se mogli održati na vlasti i neumorno pljačkati.

Ne treba samo lažnim braniteljima sve oduzeti, nego - a bilo bi i puno jednostavnije - svim HDZ-ovcima koji su obnašali bilo kakvu javnu službu.

Garantirano niti jedan od njih nije nešto stekao na pošten način.


registracija
24/3/10

bagsy, 26.02.12. 11:11

Najprije treba demontirati i procesuirati sustav koji je stvarao lažne branitelje,princip dva svjedoka funkcionira i danas,kao i nakon '45.


registracija
7/7/11

gadovi, 26.02.12. 11:20

ha ha ha ha
Kako god okreneš, ovako ili onako, nemože se izbjeći pitanje odgovornosti "ministrice" Jace za registar.
Sve je bliže Remetincu
Živim za taj dan


registracija
11/1/10

fluid, 26.02.12. 11:45

Tko god je na lažan način stekao status,mora ga izgubiti.Zajedno sa tim lopovima i prevarantima,glavni krivac je država.Odnosno HDZ,za čijega je mandata to i omogućeno iz glasačkih razloga.Pored svega ostalog kriminala koji je također nužno "obraditi"i procesuirati,branitelji najviše strše.Bez imalo vojničke časti,ponosa ili osjećaja odgovornosti,mnogi su prigrabili ono što im ne pripada.Procesuirati lažnjake branitelje a ne i pretvorbeni kriminal,polovičan je i nepravedan potez koji bilo koja vlast može napraviti.No od nečega se mora krenuti.Nadalje,svi ti lažnjaci zauzimaju mjesta onih koji su zaista bili branitelji,a svoje statuse nisu i nikada neće moći ostvariti.Takvi nisu plaćali "Rubala.komisije"i nisu mogli proći "utabane procedure" postupka dobivanja papira i statusa.MUP je pun takvih osoba.No MUP je i sveta krava o čijim spiskovima nema nikakvih podataka dostupnih javnosti.Svi su od 90.god.strpani u isti koš. Od čistačica i tajnica,zbrojen je radni staž svima jednako i na temelju toga svi su izjednačeni kako u statusima tako i u ostalom u svezi braniteljstva.Razdvojenost MUP-a od Ministarstva branitelja,je upravo frapantna.MUP je napravio takvo stanje sa svojim braniteljima da su svi izjednačeni.Svi su šefovi bili branitelji.Fronte nisu ni vidjeli.Barem dobar dio nije.Ali cilj se postigao.Novi ministar Ostojić kaže kako će ispraviti nepravdu u MUP-u !?Baš me zanima kako će to izvesti.Mišljenja sam da neće ništa uspjeti napraviti.Posebno je indikativnan datum sa kojim je Kosorica zatvorila mogućnost podnošenja zahtjeva za status.31.12.2005.god.je zadnji dan mogućega podnošaja zahtjeva!?Koja birokratska glupost.Pa ima ljudi kojima su razno razni referenti zagorčali put dobivanja dokumenata i po više godina.Predmeti su stajali u ladici i sada kada nije bilo više vremena za dalje,pojedinac nije uspio ostvariti svoja prava.Greškom drugih.A vrijeme ograničeno na taj datum.I nema šanse taj istinski branitelj ,da ostvari svoja prava.A lažnjaka kao šipak.I to prolazi!?Upravni sud donosi rješenja o zastari bez obzira na čiste papire i jasnu situaciju pojedinca.Zakasnio si i gotovo.Istekli rokovi.E da je tako bilo na početku rata,istekli bi svi rokovi za sve te koji tako sada presuđuju i drže se krivoga zakona kao pijani plota.Koja glupost.Zatim bolest.Kosorica je odredila da se možeš razboljeti do tada i šlus!?Struka kaže da i nakon 15 godina može doći do oboljenja,po raznim osnovama.No,tu se struku ne pita.Kosorica je STRUKA !Važan je glasački broj a ovo istinskih branitelja što je još ostalo,koga briga.I nitko ne poteže ta pitanja.A da lažnjaci ispadnu,ima mjesta za istinske branitelje.No za to je potrebno mnoge zakone promijeniti i prilagoditi.Mislim da će to biti polovično urađen posao,na kraju.


registracija
10/2/12

Hazu, 26.02.12. 11:47

Da,da ,javno objaviti registar branitelja i JAVNO objaviti registar aboliranih četnika ,pardon pravoslavaca koji su preko Hrvata kumova i stričeva dobili Hrvatske dokumente i javno tog Hrvata objesiti,jer kad je već kuća dogorjela i za sve krivi nazovi lažni branitelji onda ove vješati treba,nema druge,ali ovo je tek malo zagrebano ispod površine što bi tek trebalo učiniti.
A što sa onima koji su dali oružje TO 1991 i nas ostavili razoružane?
To su ovi na vlasti sad,e pa hajmo sve redom!!!!!!!!


registracija
22/10/11

jadno100, 26.02.12. 11:48

Svaki pravi branitelj nema nista protiv objave registra,bune se jedino oni koji su u pravo vrijeme imali 5000maraka pa postali kvazi branitelji a prva im crta Minchen bila..Samo naprijed ministre


registracija
10/2/12

Hazu, 26.02.12. 11:51

I zaboravih,ja sam branitelj,a nikakva prava nemam niti sam koristio,i što sad svih ovih 20 godina,tko je moja prava uzimao?
Pa nisam u rat išao za to,nego je bilo ili se obraniti ili će nas KOMŠIJE sve poubijati sa diecom našom.
Ali glavno pitanje je što sa braniteljima koji imaju STATUS a ništa nisu dobijali statusom????
Tko će njima suditi,jeste našli suce?


registracija
10/2/12

Hazu, 26.02.12. 11:57

Kako li je jadno stanje u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.
Najprije detuđmanizacija,pa blaćenje generala ,pa progon generala,pa zatvor generalima i to svima koji su na neki način tih godina bili simbol otpora velikosrpskom režimu ,ali to se zaboravilo.
Dabogda nas opet snašlo i sve pobilo,jer hrvati su nula od naroda i govna pogotovo na forumima svoje lice pokazuju,nevalja im Hrvatska država pa jalni na branitelje i sve što je Hrvatsko.
Neka,objavimo ih pa ćemo vidjeti PROMJENE SILNE što će nastati.
A što će nastati??
NIŠTA!!!!!!!!!!!!!!!!
I dalje će nas pljačkati i za dnevno političke igrice nas upotrebljavati kao stoku sitna zuba.


registracija
11/1/10

fluid, 26.02.12. 11:57

Ivić ! Tip je klasični birokratski tvor koji smrdi sa svojim nebulozama.Poziva se na pravnu državu i pravo.Tužit će državu za objavu registra.!Koji otpad od osobe.Ali takvi nemaju ni straha ni stida pred javnošću.To su osobe bez morala i karaktera.To su opasni i loši ljudi.To nije branitelj,to je rušitelj.Javnost nije ulica a i ta ulica je bila država za koju se netko borio ili nije.Odgovoran si i javnosti i "ulici".Ta javnost i ta ulica te plaćaju za nešto ,majmune bjelosvjestski.I kao nemaju te pravo pitati tko si i od kuda ti privilegije koje oni plaćaju?Ma nemoj !Da se Ivić držao pravde nebi dozvolio da postoje i djeluju takvi naopaki zakoni.No poimanje pravde i zakonitosti,je nedodirljivo područje za svijest nadobudnog,glupog i pokvarenog Ivića.A takvih ima u braniteljskoj populaciji,kao pljeve.Od tih i takvih gadova,se ne vidi jasnoća braniteljskog sjaja i poštenja.Ivić i njemu slični,zagadili su sve što je trebalo biti časno i domoljubno.Ivić je jednostavno GAD !NJegove izjave i stavovi su toliko jasni da si postavljam pitanje,kako je moguće da uopće može igdje išta reći i predstavljati sa tim svojim nakaradnim moralom?Kako branitelji nemogu maknuti te spodobe sa pozicija sa kojih ih blati,pljuje i obezvriujeđuje?Briga HDZ-a o braniteljima je amoralna,lažna i prijetvorna.Nema tu ni trunke ljubavi a kamoli pravde.To su osobe hladne birokratske i proračunate glave i samo interes im je motiv za brojnost braniteljske populacije.Nikako i pravednost u svezi sa tim.


registracija
24/7/11

mrvek, 26.02.12. 12:08

HAZU idi popij ljekovi jer ih već danima nisi pio. JEbo te KRADEZE i svi lopovi crnotorbari. Zar ti kao branitelj ( i ja sam jedan i to vukovarski) ne bi volio kao i ja da se ukino povlastice nekome tko nije vidio rata? Zar te ne boli takva činjenica? Ne boli te jedino ako nisi ni ti pravi branitelj. A to tko je abolirao četnike, obrati se KRADEZEU i tvom krivoustom Franji koji je to napravio pa sad ti isti šetaju Hrvatskom u miru.


registracija
11/1/10

fluid, 26.02.12. 12:20

Juče čujem 100 % provjerenu informaciju.Čovjek je iizbjeglica iz BiH,nema ni dana rata ,što on ni ne osporava ali ima papire hrvatskog branitelja i riješen status RVI-a.Sve je zamrznuo i fura biznis.Sve na crno naravno.Status mu miruje dok se on ne poželi aktivirati ga!Nemogu vjerovati da je to istina a opet izvor informacije mi je sto-postotni.A i tu osobu poznam.Jedan mu je branitelj rekao,da ukoliko čuje da je aktivirao svoj statu da će ga osobno otići prijaviti.Poznam i tu osobu i znam da će tako i učiniti.No ostaje pitanje,kako je ta osoba to kupila i koja je to država u kojoj vrijede takvi amoralni uvjeti i laž?Takvu državu zagovara Ivić i ostala doslovno gamad.I od te gamadi se nemože do istinskih branitelja,do čsti i ugleda.Takvi su to sveto stanje pretvorili u smetlište i nečasnost.Upravni sud,doktori,Ustavni sud,potpisnici lažnih ratnih puteva,sve je to u službi razbijanja mita o časnim hrvatskim borcima.Tolike braniteljske udruge su največi dokaz manipulacije sa braniteljima a sve u cilju nazbijanja vrlo opasnog korpusa poštenih koji bi mogli postaviti vrlo neugodna pitanja.Pitanja pretvorbe i pljačke.Sve je smišljeno i sve funkcionira kao sat.Samo istina,prtavednost i branitelji ostaju zadnja rupa na ovoj hrvatskoj svirali.


registracija
12/1/11

siziff, 26.02.12. 12:36

Između ove krasne teorije i prakse koja bi to (fol) trebala realizirati je veći razmak negoli između zemlje i mjeseca.

Dakle: Nikada, a možda niti onda, ili još kasnije.
Sve mica popapala!

Bratci sjede po svim ključnim pozicijama; Rubale diploma, Rubale staž, dva svjedoka =BORBA.... preko toga rodoljubno zaposlenje; državna, gradska, vojna, policijska....... zdravstvo, prosvjeta...... stan ili kućicu donio rodoljubni Đeda Mraz, uz to još raznorazni udjeli u poduzećima....jebeš Ameriku, to Amerika nije nikome tako i toliko podjelila.
Zato se i dernjaju ovih zadnjih dvadeset godina, koda im je neko muda prićepio.

Ali, zato: DOMOVINA na koju se kunu je otišla u krasnu maternicu.
Iduća pokoljenja će se sječati sa ljubavlju svojih djedova; jakih TEORETIČARA HRVATA koji su bili još jaći PRAKTIČARI HRVATI


registracija
3/12/10

Yoda, 26.02.12. 12:42

Hazu i ja sam branitelj, dragovoljac, a ne koristim ama baš ništa od ove države, Usput ostao sam i bez posla još davne 2004. godine, pa sam se prekvalificirao (platio sam), a onda opet nakon dvije godine na cestu jer ne trebaju one koji znaju i hoće raditi nego kriminalce koje nitko ne procesuira...
Od svega imam samo Spomenicu i sjećanje na sranja koja sam prošao, ali priznajem: nisam ništa ni tražio jer nisam krenuo u rat zbog privilegija.
Što se tiče generala, pa jasno je tko ih je posalo u Hag ili tebi nije? Do kada ćemo to ponavljati?
Krvopije, čitaj lažni branitelji, trebaju sve vratiti i biti procesuriani na sudovima. Druge nema. I ovoj državi i narodu će biti puno lakše, ali slažem se i sa gore napisanim da treba i pretvorbu pročešljati...


registracija
11/1/10

fluid, 26.02.12. 12:46

siziff@ Točno tako.Ako je istina o prevrtanju pokojnika u grobu,ova naša generacija će se vjekovima okretati u grobu na kletve koje će naši potomci upućivati svojim precima.I imat će potpuno pravo.Osobno očekujem spokojno počivanje po namjeri ali ne i po osobnom razočarenju.Mislim da ću poskakivati i na onom svijetu od hrvatskoga zla i nepravde te osobne nemoći da učinim pravedne poteze u kojima bi sva ova hrvatska govna otišla u septičku koja se ne cijedi nikuda.


registracija
24/3/10

bagsy, 26.02.12. 12:50

Jedino što me više boli od pljačke i privatizacije su lažni branitelji i invalidi


registracija
11/1/10

fluid, 26.02.12. 13:31

bsgsy@ Pa to i jesu glavni uzroci ove propasti Hrvatske ! Pretvorbeni kriminal i braniteljski kriminal.Ostalo je sporedno.Prelazak iz socijalizma u kapitalizam smo prihvatili ali ne i način na koji je to "pretvoreno".Otimačina od jednih(većine)i poklonjeno manjini,nije pretvorba nego pretvorbena pljačka.A da je namjera poštrena u svezi branitelja,danas bi imali jedenu udrugu što bi bila i jedina ispravna logika.Ovako su stvorene stotine udruga sa ciljem komunističke metodologije-"zvadi i vladaj".


registracija
4/1/10

vilavelebita, 26.02.12. 13:43

Stvar je potpuno jednostavno. Svatko u svom kraju jako dobro zna tko je bio pravi branitelj a tko lazni. Ako je bilo dovoljno dva svjedoka za dobivanje statusa branitelja, onda neka bude dovoljno i dva svjedoka za raskrinkavanje tih laznih branitelja.
Isto tako je poznato tko su bili sluzbenici i lijecnici koji su uz određene tarife sređivali pojedincima invalidnine i razne druge nezasluzene statuse.
Npr.: U Licko-senjskoj zupaniji je valjda i vrapcima na grani jasno tko je bio lički ''RUBALA'' koji je stvorio vise stotina laznih invalida i branitelja.
Neka pravna drzava radi svoj posao i vrlo brzo ce se stvari promjeniti na bolje.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 26.02.12. 13:51

Lažnjake tretirati kao okorjele kriminalce......


registracija
11/1/10

fluid, 26.02.12. 14:00

vilavelebita@ Pojednostavio si problem.Pogledaj gdje se i šta čuje za Rubalu?Gdje su pomoćnici i saučesnici?Gdje su imena svih članova komisija koji su "propustili"sve te lažnjake?Pa nije slučajno propušteno toliko RVI-a i branitelja lažnjaka!To je bilo pravilo.Najviše su profitirale liječničke komisije a potom i HDZ(na izborima).Lažnjaci su dobili mirovine- hrvatska država propast.Pored pretvorbe naravno.Što duži rok sređivanja papitra za invalidnost iz rata(i rada)to veći zaostaci.Zaostaci komisijama a "invalidu" mirovina.I tako redom.Ali,nema Rubale,nema drugih doktora u javnosti,ZAŠTO? Pa jednostravno,vrana vrani oči ne kopa.Vidjet ćeš na kraju skandaloznu presudu kako za Rubalu tako i za ostale sudionike(ako ih uopće bude).Ako je 200 -tinjak lažnjaka,pomnoži to sa 1500 do 5000 Eura.Prosjek neka je 3000 Eura.Dobije se kriminal težak 600 milijuna isplaćen ih za papire invalidnosti.To je po prosjeku.Tamna brojka se statistički računa puta 3.Dakle,to je lova od koje pamet staje.Kad sve zbrojiš,Hrvatska je nastala na junaštvu manjeg broja branitelja(srazmjerno broju stanovnika) kroz rat(koji MUP nema u Zakonu organa unutarnjih poslova kao stanje) i na zločinu kroz pljačku.Dovoljno da se dovede u pitanje pravni i pravedni nastanak samostalne Hrvatske.


registracija
24/3/10

bagsy, 26.02.12. 14:23

Rubala već 30 godina ' sređuje ' mirovine.
Onog trenutka kad su ga priveli,odmah sam rekao da mu se neće ništa dogoditi jer je sredio penzije tolikim ljudima da su mu svi dužni.
Navodno je već slijedeći dan nakon privođenja pušten iz pritvora zbog 'ložeg zdravstvenog stanja'.


registracija
10/2/12

Hazu, 26.02.12. 14:40

Mrvek,popij ti svoju dozu,ti si lud,pogledaj se u komentar pa u ogledalo kopile jedno,ti ćeš meni reći da pijem tablete,smrade,nisi vidio fronta mišu štakore ,ma mrš u rupu


registracija
10/2/12

Hazu, 26.02.12. 14:42

Mrvek jebo ti krivousti generaciju imbecilnih u tvojoj genezi ,ako uopće znaš čiji si.
Da te nije u vukovaru hebalo u dupe?
Ti ćeš meni reći,daj mi ime i prezime da ti ja kažem kako ćeš pisati pa i od mene tad možeš očekivati dobar tekst,a ovako možeš čitati da si đubar


registracija
10/2/12

Hazu, 26.02.12. 14:44

Mrvek,nije krivousti,nego Dr.Franjo Tuđman.
A ako ti smeta i još je bio prvi predsjednik RH.
Mrvek,izgleda da se sa čedama puno družiš kad ti taj smeta i u grobu ili si izgubio privilegije u šugoslaviji pa arlaučeš?
Smeta mu Francek,mrš smrade


registracija
24/7/11

mrvek, 26.02.12. 14:46

HAZU jebem ti mater u usta CRNOTORBARSKU. JEBO te krivousti Franjo i Gnojko CUcak. HAZU smrade proKRADEZEOVSKI. I ti ćeš doći na red kao lažni branitelj!!!


registracija
10/2/12

Hazu, 26.02.12. 14:46

Yoda,a što je to jasno tko je poslao generale u Haag i OSTALE hrvatske kazamate?
Jel kradeze ili UDBA koju negiraju takvi kao ti?
Tko ih je detuđmanizirao,jel kradeze ili ovi na vlasti što su bili do 2000-2004.
Tko ruje protiv Države i vojske a koristi krizu i sve druge metode gdje Hrvate može pridobiti?
Tako su i ove izbore lažima dobili,a vidjet će se koliko će IZDRŽATI!!!!!


registracija
24/7/11

mrvek, 26.02.12. 14:49

Dr. Smrdo Buđman. Jel i ti držiš ruku na srcu dok kradeš kao i ovi tvoji od krivoustog? Odi mu na grob pa ga iskopaj pa mu poliži dupe ako ga još ima.


registracija
24/7/11

mrvek, 26.02.12. 14:49

Hazu odi na vrapče po dozu lijekova. Propustio si ih dosta.


registracija
24/7/11

mrvek, 26.02.12. 14:50

I tvoj krivousti govnar bi završio u Hagu kao Milošević da nije krepao.


registracija
24/7/11

mrvek, 26.02.12. 14:51

Krivousti je htio prodati slavoniju i vukovar za ono govno od bosanskog kamena.


registracija
30/3/11

das, 26.02.12. 15:00

..ministar ni riječi o onima koji su im to omogućili...sami ne bi mogli,kako će njih kazniti?


registracija
10/2/12

Hazu, 26.02.12. 15:16

Mrvek,čini mi se da si višak u RH.
HEBO TI KRIVOUSTI ONOG TKO TE OKOTIO


registracija
30/6/09

jebivjetar, 26.02.12. 15:46

Ljudi, molim malo kulture ! Hodite si svi u tri pičke materine !


registracija
3/12/10

Yoda, 26.02.12. 15:58

Hazu, prije svega pristojno se ponašaj. Drugo. žao mi je što ovdje ne mogu zalijepiti video pa da vidiš tko isprača generale u Hag. Treće, ako braniš ljude koji su se na kriminalan način dočepali statusa RVI i mirovine onda i sam spadaš u tu grupu, F.T kojeg tako ljubiš je glavni krivac zbog kojeg jesmo tu gdje jesmo. HDZ je kupovinom lažnjaka kupovao glasače na svim izborima, ali to već i ptice na grani znaju...


registracija
24/7/11

mrvek, 26.02.12. 15:59

jebivjetar odličan komentar, hahahaha.
Hazuočigledno si ti višak na ovoj stranici jer samo ti braniš krivoustog lopova i njegove nasljednike crnotorbare. Ti si svjestan da je došao kraj KRADEZEA pa sad nešto pokušavaš. Narod je pokazao na izborima. Nisu za vas glasovali čak ni vaši članovi "domoljubi". Pametnom dosta. Ti si sigurno onda jako glup kad ih i dalje braniš. Ne sigurno već 100% glup. Pokrij se ušima i idi drkaj na bjeloglavu srpsku kokoš.


registracija
26/2/12

okvardz, 26.02.12. 17:42

Krtivci za ovaj nered u državu su Franjo Tuđman, Stipe mesić, Ivo Josipović i svi predsjednici vlada od 1991 naovamo.


registracija
26/2/12

okvardz, 26.02.12. 17:43

Najprije zamute vodu da oni mogu loviti u mutnome.


registracija
26/2/12

okvardz, 26.02.12. 17:45

A zašto ne pokrenuti kazneni postupak, ipak je to pljačka.


registracija
26/2/12

okvardz, 26.02.12. 17:45

A zašto ne pokrenuti kazneni postupak, ipak je to pljačka.


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.02.12. 18:19

Javni proglas!

Dajem svakom donositelju dokaza 1.000,00 EUR-a ako mi uspije dokazati da je i samo 1 od 55 558 evidentiranih boraca WWII-a bio borac. Izjave 2 svjedoka nisu dokaz!


registracija
10/2/12

Hazu, 26.02.12. 18:48

mrvek ,ti si izgubljen šugoslaven koji je našao se u vrtlogu stvaranja Nezavisne i ti si kolateralna šteta,nego kako to da si živ se izvuko iz Vukovara kad si borac?
lažnim braniteljima najprije treba dokazati da su lažni i tek onda provoditi zakon kojeg treba provesti kako treba.
Ja tvrdim da je to laž da postoje lažni branitelji,jer kad su mobilizacije bile prvenstveno i nekim mojim prijateljima fali po 5-6 mj fronta, i što sad?
Ja sam za zakon,a ne za SILU kakvu bi šugoslaven mrvek provodio


registracija
10/2/12

Hazu, 26.02.12. 18:50

Mrvek ne petljaj pok dr. Franju Tuđmana,on je jedan od GLAVNIH stvaraoca Nezavisne kad mnogi se nisu odlučili za koju će stranu.
A ne ti koji si mobiliziran pa sad mudruješ ovdje jer ti je dosadno,daj popij dozu šmrkljane


registracija
24/3/10

bagsy, 26.02.12. 19:12

Danas u hrvatskoj isti debilizam,čiji je ćaća bio ustaša a čiji partizan,tbf.
Kako su ljudi krasno opjevali dijagnozu hrvata.
Zadnji put su se hrvati okupili oko domovinskog rata,nadam se da slijedeće neće biti oko 'smaka svita'


registracija
1/3/11

Laudate, 26.02.12. 19:36

Ne razumijem ili ne želim razumjeti zašto se to ne obavi u tišini.
S ovom hajkom se nadalje stvara negativna percepcija o braniteljima, a kao sve je to u intresu pravih branitelja.

Od cijele ove hajke neće biti ništa, kao ni oko lažnih invalida jer nitko nije mogao tek tako doći i uzeti status branitelja i invalida.
Postoje ljudi i komisije koje su to omogućile.
Da se hoće riješit problem učinilo bi se to ciljano i u tišini, a ne ovako. Ulica nikada ništa nije riješila.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 26.02.12. 19:59

Trba osnovati novu udrugu branitelja : "Udruga branitelja bez pokriča"-UBBP


registracija
26/12/06

capica, 26.02.12. 20:20

Hazu, 26.02.12. 11:57

Naša se država zove Republika Hrvatska. Ne znam u kojem svijetu ti živiš.


registracija
12/12/10

Klarens, 27.02.12. 05:50

Drug Krivousti
...........................................
General KOSa
............................................
I majka mu KPJ
............................................
Rastavishe YU
..........................................
E da bi je potom
............................................
Kad tad ponovno
............................................
Sastavili
...........................................
I onda Krivousti
.............................................
Postane " proljechar"
...............................................
Umjesto u Lepoglavi
.................................................
Sjedi na balkonu
................................................
Pogled na igralishte
..............................................
Zagreba , uz njega
..............................................
Vojni policajac
..............................................
Tek da se zna
..................................................
Da je drug ozbiljna osoba
..................................................
Tako se kalio chelik
....................................................
Kad se pravio HDZ
..............................................
U baraki
..............................................
Samo UDBashi
..............................................
Ostali ...stoj
.....................................
I Krivousti procvijeta
...............................................
Ono malo "nepochudnih"
........... ..................................
Proglasheno...nepodobnima
.....................................................
Oni shto bijahu
......................................................
NACIONALISTI
.........................................................
Shto pobijeni
..........................................
Shto ometeni
.............................................
Sve je to pripremio
.............................................
INSTITUT za prouchavanje
.............................................
Radnichkog pokreta
...................................................
50 filijala diljem SFRJ
............................................
Pa se ti fukaro sad raduj !!!
................................................
JER PARTIJA ZNA !
................................................
................................................


registracija
12/12/10

Klarens, 27.02.12. 05:55

Vlasnici HRVATSKE
...........................................
Chlanovi KPJ
............................................
Paviljon 8
...........................................
VELESAJAM
............................................
Desetljetni kruzhok
...........................................
Drug Krivousti i
..........................................
Partijsko cvijeche
...........................................
Svi sa crvenim knjzhicama
................................................
E to su ti ljudi shto danas su
.,................................................
VLASNICI SVEGA


registracija
12/12/10

Klarens, 27.02.12. 05:58

Shto Hrvatskoj gore
.....................................
To je Partiji bolje
.....................................
Koji HDZ ?????
.....................................
Pogledajte cvijeche
.......................................
Isti karfioli
.......................................
Isti kao nekad
...........................................
Kola u grabu
..........................................
Babu na tarabu
.............................................
100 000 000 000 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$
.............................................................................
DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUGA !


registracija
12/12/10

Klarens, 27.02.12. 06:05

Od SVIH nas
...............................
KPJ uradi
...................................
IZDAJICE !!!!!
.......................................................
Shto che rechi povijest o nama ?
.......................................................
A tek generacije shto dolaze
.......................................................
Upropastismo
.......................................................
Sami sebe
................................
I tko zna koliko generacija
......................................................................
Mogu li oni
.................................................
Dozhivjeti
.......................................
Lik i djelo Krivoustog i drugova
..................................
Ikako drugachije
.....................................
Nego kao
.....................................
Totalno izbezumljeni
........................................
Idiotluk sebichnih primitivaca !!!


registracija
12/12/10

Klarens, 27.02.12. 06:07

U drzavi gdje je LAZH
...............................................
Jedina ISTINA
...........................................
SVI SMO MI BRANITELJI !!!


registracija
24/7/11

mrvek, 27.02.12. 07:54

HAZU, krivousti je stvorio državu za sebe i 200 najbogatijih obitelji. A ti svojim podržavanjem i branjenjem dokazuješ da si glup kao kurac. Ja nisam mobiliziran, ja sam kao dragovoljac branio vukovar do samog kraja. Di si ti bio tada. Drkao na svaku prikazu krivoustog na telki i vjerovao svemo što on i tvoji glupi roditelji govore.


registracija
24/7/11

mrvek, 27.02.12. 07:56

HAZU
zato ne mislim s tobom više polemizirati jer je činjenica da si glup neviđeno. Odi popij malo mlijeka i odi sanjaj bajke o Hrvatskoj koje si čuo od glupih roditelja, a nemoj soliti pamet nama koji smo branili tu istu zemlju koju su tvoji KRADEZEOVCI pokrali i iz koje su iznašali crne torbe!!!


registracija
10/2/12

Hazu, 27.02.12. 15:49

Mrvek,također s tobom nema smisla jer si ti glup,a ne ja .
A ja imam roditelje normalne i otac između ostalog branitelj,a ti i nemaš niti znaš čiji si,pitaj mamu ak je imaš vanbračni idiote.
Soliti pamet tebi nemogu,jer ju ni nemaš slone.
Nisam u kradezeu,ti si za njega ako se ne sjećaš glasao 1991 smrade vanbračni .
A u Oluji si krao također smeće jedno koje sebe Hrvatom od 1991 naziva,mrš i komentiraj uredno ak ćeš komentirat idiote šupljoglavi.
Ali samnom nemoj jer si blesav .


registracija
10/2/12

Hazu, 27.02.12. 16:07

LAŽNIH BRANITELJA NEMA TO JE MOJE MIŠLJENJE,A JEL TKO BIO 4 GODINE ILI JE NETKO BIO 4 MJESECA ,ŠTO JE TO SAD BITNO,A ONDA NIJE BILO?!
Ja sam bio pola godine,otac 2 god i 8 mjeseci i što sad jesam ja lažni branitelj??!!!!!!
Nije samo kradeze kriv tome što su i čistačice i kancelarije općenito dobijali status.
Krivi su oni koji su kradezeovce savjetovali iz sjene iz eu i sličnih org,međutim dogodila se pljačka Hrvatskog naroda i Nezavisne Države općenito
i sad više nema novaca u najbogatijoj Državi na svietu i sad odjednom krivca treba tražiti tamo gdje je narod najmekši,a kad su se tvrtke pljačkale od 91-95 i od 95-2004 onda nitko nije to povlačio,svima bilo dobro,zaštitari krali na svom nivou,poslovođe na svom a dioničari i bivši komunisti direktori koji su se u Hrv zastave zavili 91-e na svom nivou .
Javni natječaji,pretvorba i sve kroz fakture može se revizijom utvrditi tko i što i kada i za koga?
NE, neće se tako nego napadati populaciju koja je stvorila Državu u okolnostima kad ju nitko nebi stvorio.
No dobro,živi bili pa vidjeli što će se dogoditi kad naprave reviziju,tad ćemo opet ovdje komentirati,a ja sad odmah tvrdim ništa od toga!!!!!!!!!

i još nešto ,što je bilo sa Hrvatom koji je u srbiji u zatvoru,jel se banda sjeća njega ?
On je zasada jedan,uskoro sliedi razna uhićenja,a njihovi?
Nije bitno kažu sorosevci,bitno je da vi svoje pohapsite,nije bitno za srbadiju,oni su sa hrv dokumentima već po svietu kanada,engleska,australija,adrese im se znaju,ali ništa,kao da su prasad ubijali majku im jebem komunističku ,nitko ih ne procesuira,a kod nas već došli od detuđmanizacije i trpanja generala u zatvore do lažnih branitelja,a što poslije toga slijedi?
Što slijedi poslije LAŽNJAKA?


registracija
10/2/12

Hazu, 27.02.12. 16:13

Uskoro i stanove na reviziju,sve je to srpsko po ovim komentatorima PRAVEDNICIMA kojima je kradeze i Tuđman krivi.
Neka sve ide od 1991 na provjeru,tko je ušao u stan,vrati ga,nemaš pravo na njega,jer nije ni bio tvoj do 1991.
Kuće?
Čije su kuće,vrati kuće vlasniku ,nek se bogati bagra četnička komšije naše neka,a mi samo pravdu istjerujmo.
Vrati mirovine civilne i vojne LAŽNE,vrati šefovska miesta,jer tu su srbi bili šefovi ,a ne mi Hrvati,sve vrati ,vrati miliciju,jer ta mjesta su šumadijska itd itd

Samo neznam kojim će redom ići,ali najbitnije od svega je tko će vratiti poubijane Hrvate njih 23000 od raznih Ovčara,Škabrnja itd itd .
Jer kad sve vrate revizijama,vratite nam i naše HRVATE..........


registracija
10/2/12

Hazu, 27.02.12. 19:51

Anto Nobilo sudac Andriji Artukoviću,šta on hoće


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika