26.02.2012. / 14:10

Autor: Hina

Tisuće Rusa živim lancem protiv Putina

Tisuće Rusa primile su se za ruke i tako u nedjelju opasale središte Moskve u znak prosvjeda protiv vjerojatnoga povratka Vladimira Putina na predsjedničku dužnost na skorim izborima.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTisuće Rusa primile su se za ruke i tako u nedjelju opasale središte Moskve u znak prosvjeda protiv vjerojatnoga povratka Vladimira Putina na predsjedničku dužnost na skorim izborima.

Mnogi prosvjednici iz 16 kilometara dugoga živog lanca nosili su bijelu vrpcu koja simbolizira najveće oporbene prosvjede otkako je Putin prije 12 godina došao na vlast.

Gotovo je sigurno da će Putin na izborima 4. ožujka postati ruski predsjednik, ali sve brojniji prosvjedi pokazuju da su urbani glasači siti korupcije i vladavine jednoga čovjeka te traže više demokracije i otvorenosti.

"Ne znam hoće li (od prosvjeda) biti koristi, ali došao sa pokazati vlastima da nas je mnogo i da smo ujedinjeni", kaže Nikolaj Čekalin, 66-godišnji znanstvenik.

"Htio bih transparentnost, pošteno sudstvo i uvjete za razvoj poslovanja", dodao je.

Raspoloženje među prosvjednicima radosno je iako snijeg lagano pada. Mnogi imaju i bijeli šal i viču "Rusija bez Putina". Mašu automobilima u prolazu, a auti im odvraćaju trubljenjem.

Neki drže i napuhani kondom jer se Putin krajem prošle godine narugao prosvjednicima i rekao da je od njihove bijele vrpce mislio da je kondom.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika