26.02.2012. / 13:52

Autor: Hina

Mandela se nakon laparoskopije osjeća dobro

Bivši južnoafrički predsjednik i borac protiv apartheida Nelson Mandela (93), koji je hospitaliziran zbog bolova u želucu, podvrgnut je laparoskopskom zahvatu i osjeća se dobro, izjavili su u nedjelju južnoafrički dužnosnici.

Nelson MandelaNelson MandelaBivši južnoafrički predsjednik i borac protiv apartheida Nelson Mandela (93), koji je hospitaliziran zbog bolova u želucu, podvrgnut je laparoskopskom zahvatu i osjeća se dobro, izjavili su u nedjelju južnoafrički dužnosnici.

"Mandela je dobro i oporavlja se od anestezije, dobro je koliko može biti u njegovoj dobi", rekao je ministar obrane JAR-a Lindiwe Sisulu koji je objavio da je Mandela podvrgnut dijagnostičkoj laparoskopiji.

Glasnogovornik aktualnog predsjednika Jacoba Zume priopćio je u subotu navečer da je zdravstveno stanje bivšeg predsjednika Mandele, popularno zvanim imenom njegova klana Mandiba, dobro i da se očekuje da će ih bolnice izaći u nedjelju ili ponedjeljak.

Brojni stanovnici Južne Afrike okupili su se u nedjelju u crkvi Regina Mundi u Johannesburgu, nekadašnjem središtu borbe protiv apartheida, gdje se mole za zdravlje bivšeg predsjednika. Mandela, dobitnik Nobelove nagrade za mir koji je 27 godina proveo u zatvoru, 1994. godine je postao prvi crni predsjednik Južne Afrike.

Vezane vijesti

Nelson Mandela primljen u bolnicu

Nelson Mandela primljen u bolnicu

Bivši južnoafrički čelnik Nelson Mandela (93) primljen je u subotu u bolnicu zbog bolova u trbuhu, ali je "raspoložen" i "dobro se osjeća", objavio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika