26.02.2012. / 14:52

Autor: Totalsport

Eduardo: Imamo dobar raspored na Euru, možemo do polufinala!

Arsene Wenger je stvorio Arsenal i Arsenal je stvorio njega. Ukoliko on ode, sumnjam da bi itko drugi mogao održati tu momčad na istoj razini

Eduardo da SilvaEduardo da SilvaŠahtarov napadač Eduardo da Silva biranim je riječima u intervjuu za Independent govorio o svom bivšem treneru u Arsenalu, francuskom stručnjaku Arseneu Wengeru.

Posljednji trofej pod Wengerovim vodstvom Arsenal je osvojio 2005. godine u FA Cupu, dvije godine prije Eduardovog dolaska u londonski klub iz zagrebačkog Dinama. Iako navijači ''topnika'' već dugo čekaju na novu ''kantu'' i pomalo gube strpljenje s Wengerom, jer Arsenalu niti ove sezone ne ide najbolje, hrvatski reprezentativni napadač je s puno respekta govorio o 62-godišnjem francuskom treneru, koji je na klupi Arsenala od 1996. godine.

- Ljudi ponekad nemaju dovoljno strpljenja i misle da bi njihov klub stalno morao osvajati trofeje. Ne možete 10 godina stalno biti prvi ili drugi u prvenstvu. Nije ni peto mjesto tako loše za Arsenal.

Iako dugo nije osvojio neki trofej, Wenger je najbolji menadžer za Arsenal, uvjeren je Dudu, koji je u subotu proslavio 28. rođendan.

- Arsene Wenger je stvorio Arsenal i Arsenal je stvorio njega. Ukoliko on ode, sumnjam da bi itko drugi mogao održati tu momčad na istoj razini.

- Od Wengera sam puno naučio, ne samo o nogometu, već i o životu. Kako biti profesionalac, nositi se s pritiskom i adaptirati se na život u Engleskoj. Sve to me je on naučio. U zagrebačkom Dinamu je sve bilo mirno, a kada sam stigao u Arsenal, odjednom vas fotoreporteri slikaju na svakom koraku, čak i kada samo idete na trening.

Dakako, neizbježno je bilo i pitanje o stravičnom lomu noge dok je igrao u Arsenalu, u veljači 2008. godine.

- Trebalo mi je 10 mjeseci za oporavak. Onda je prošla još godina dana u kojoj sam imao probleme s mišićima svaka dva ili tri mjeseca. U Šahtaru nisam imao nikakvih problema s ozljedama.

U ljeto 2010. godine, Eduardo je Arsenalov dres zamijenio Šahtarovim. No, vrlo brzo se vratio na Emirates, kada je njegov klub gostovao kod Arsenala u skupini Lige prvaka. Arsenal je pobijedio s 5-1, a Dudu je ušao u igru kod vodstva ''topnika'' 3-0 i zaradio ovacije cijelog stadiona. Kada je zabio počasni gol za Šahtar, Arsenalovi navijači su ga proslavili gotovo kao da je njihova momčad dala gol, i tako još jednom odali priznanje hrvatskom reprezentativcu.

- Bio sam tako emotivan kada sam zabio taj gol. Arsenalovi navijači sjajno su me prihvatili. To je uspomena o kojoj ću pričati djeci - veli Eduardo, koji je i dalje u kontaktu s mnogim bivšim suigračima.

Nakon toga je na red došla i tema Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

- Svaka momčad koja je na prvenstvu ima svoje šanse. Najvažnije je proći skupinu, nakon toga je sve lutrija. Hrvatska će se boriti za drugo mjesto u skupini. Imamo dobar raspored, prvo Irska, pa Italija i tek na kraju Španjolska. Nastojat ćemo dobiti prve dvije utakmice i tako izboriti prolaz. Ako uspijemo, sve je moguće, ne bih se iznenadio niti da dođemo do polufinala - zaključio je Eduardo.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika