26.02.2012. / 16:35

Autor: Hina

Peking gradi najprometniju zračnu luku na svijetu

U kineskom glavnom gradu Pekingu priprema se početak gradnje zračne luke koja će vjerojatno s mjesta najprometnije na svijetu svrgnuti aerodrom Hartsfield-Jackson u Atlanti, objavili su u nedjelju mjesni mediji.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU kineskom glavnom gradu Pekingu priprema se početak gradnje zračne luke koja će vjerojatno s mjesta najprometnije na svijetu svrgnuti aerodrom Hartsfield-Jackson u Atlanti, objavili su u nedjelju mjesni mediji.

S devet pista nova zračna luka moći će primiti više od 130 milijuna putnika i 5,5 milijuna tona tereta na godinu, tvrdi China Radio International.

Aerodrom koji još nema imena prostirat će se na 2680 hektara, a gradnja će stajati 30,2 milijarde juana (27,1 milijarda kuna).

Bit će smješten u Daxingu, 46 kilometara južno od trga Tiananmena, središta Pekinga. Završetak gradnje planiran je za listopad 2017. godine.

Peking ima dva aerodroma, a oba su dosegla maksimum kapaciteta.

Vezane vijesti

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Pekinška gradska uprava postavila je nove standarde kada je riječ o održavanju čistoće u javnim zahodima, a među njima je i odredba prema kojoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika