27.02.2012. / 09:27

Autor: Hina , Nacional.hr

Ruska tv:

"Spriječen atentat na Putina"

Po riječima dužnosnika ruskih tajnih službi (FSB), eksploziv je unaprijed donesen u Moskvu i Osmajev je otkrio postojanje eksploziva skrivena blizu avenije Kutuzovski, u središtu glavnog grada, kojom redovito prolazi povorka automobila Vladimira Putina

ArhivaArhivaRuske i ukrajinske tajne službe objavile su da su spriječile pokušaj islamističkog atentata na premijera Vladimira Putina koji je trebao biti izvršen nakon predsjedničkih izbora u Rusiji 4. ožujka na kojima je Putin glavni favorit, objavila je u ponedjeljak tv postaja Prvi Kanal.

Ukrajinske tajne službe otkrile su zavjeru nakon eksplozije bombe 4. siječnja u stanu u Odessi, na jugu Ukrajine, u kojoj je jedna osoba ubijena. Dvije osobe su uhićene a potvrdile su da rade za islamističkog čelnika Dokua Umarova, neprijatelja br. 1 Kremlja, prema postaji Prvi Kanal.

"Naš je zadatak bio da odemo u Moskvu i pokušamo atentat na Putina. Pripreme su završene i određen je datum atentata: nakon predsjedničkih izbora", kazala je jedna od dviju uhićenih osoba Adam Osmajev (31), ruski državljanin podrijetlom s Kavkaza.

Po riječima dužnosnika ruskih tajnih službi (FSB), eksploziv je unaprijed donesen u Moskvu i Osmajev je otkrio postojanje eksploziva skrivena blizu avenije Kutuzovski, u središtu glavnog grada, kojom redovito prolazi povorka automobila Vladimira Putina.

Eksploziv pronađen na tom mjestu "bio je dovoljno moćan da uništi kamion", rekao je na televiziji neidentificirani časnik FSB-a, dodajući da je zaplijenjen laptop s brojnim podacima o sigurnosnoj podršci Vladimiru Putinu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
16/2/11

egipat, 27.02.12. 12:49

klasika! sad ima alibi protiv politickih protivnika, kopirao od tudjmana


registracija
10/2/12

Hazu, 27.02.12. 15:51

LAŽ

MA KAKAV ATENTAT

To si umišljaju za POENE političke takvi kao Putin


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika