27.02.2012. / 10:52

 

Ništa od rušenja Keruma

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća nije se pojavio HDZ-ovac Tomislav Gojo, jedan od dvanaest vijećnika koji su potpisali zahtjev za izvanrednom sjednicom zbog brojnih propusta vlastodržaca uslijed nevremena koje je nedavno pogodilo Split

Photo: Boris Scitar/PIXSELL (Arhiva)Photo: Boris Scitar/PIXSELL (Arhiva)Unatoč pompoznim najavama o raspisivanju referenduma za smjenu gradonačelnika Splita Željka Keruma, to se zasad neće dogoditi. Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća nije se pojavio HDZ-ovac Tomislav Gojo, jedan od dvanaest vijećnika koji su potpisali zahtjev za izvanrednom sjednicom zbog brojnih propusta vlastodržaca uslijed nevremena koje je nedavno pogodilo Split.

SDP-ovac Marin Jurjević potvrdio je kako zbog toga neće tražiti raspravu o referendumu.
T-portal piše kako je nedolazak spomenutog HDZ-ovca na sjednicu očekivan, jer su unutar stranke izloženi velikom pritisku za čuvanje koalicije s Kerumom, s kojim su zajedno na vlasti u županiji te u klubu zastupnika u Saboru.

To znači da splitska oporba nije ni trebala računati na podršku umirovljenice Milice Cipici. Ona je nedavno poručila kako će dati presudni 13. glas za referendum ukoliko to bude potrebno.

Umjesto pokretanja procedure kojom bi se dovelo u pitanje opstanak aktualnog gradonačelnika, vijećnici su na današnjoj sjednici postavljali pitanja tom istom Željku Kerumu. SDP-ovoj Aidi Batarelo, koja je podsjetila da je Grad Split s 2,5 milijuna kuna financirao izmještanje instalacija hotela Marjan u njegovom vlasništvu gradonačelnik je rekao ovo: 'Razgovarat ću s poduzetnikom Kerumom i gradskim službama, pa ćete dobiti pisano izvješće'.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 27.02.12. 11:13

Bravo Splićani !


registracija
23/9/11

Ceraria, 27.02.12. 11:21

Jadni Splicani !


registracija
14/11/07

laufer, 27.02.12. 14:54

Pa neće valjda HDZ na svog partnera!
Dijele iste "civilizacijske vrijednosti", zašto bi se svađali kada im je dobro?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika