27.02.2012. / 11:43

Autor: Hina

Putin zabrinut mogućnošću napada na Iran i Siriju

U članku o vanjskoj politici koji će biti objavljen u ponedjeljak, šest dana prije predsjedničkih izbora na kojima će gotovo sigurno pobijediti, Putin je također upozorio arapske i zapadne zemlje da ne kreću u vojnu intervenciju u Siriji

IlustracijaIlustracijaRuski premijer Vladimir Putin rekao je da je Rusija zabrinuta "rastućom prijetnjom" napada na Iran zbog nuklearnog programa te zemlje i upozorio da bi posljedice mogle biti "istinski katastrofalne".

U članku o vanjskoj politici koji će biti objavljen u ponedjeljak, šest dana prije predsjedničkih izbora na kojima će gotovo sigurno pobijediti, Putin je također upozorio arapske i zapadne zemlje da ne kreću u vojnu intervenciju u Siriji.

"Snažno se nadam da Sjedinjene Države i druge zemlje neće pokušati pokrenuti vojni scenarij bez odobrenja Vijeća sigurnosti UN-a", rekao je Putin, po transkriptu članka.

Putin je glede Irana rekao "da rastuća prijetnja vojnog napada na tu zemlju nedvojbeno uzbunjuje Rusiju. Ako se to dogodi, posljedice će biti doista katastrofalne. Nemoguće je zamisliti njihove stvarne razmjere", upozorio je Putin.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika