27.02.2012. / 15:47

Autor: Totalsport , Nacional.hr

CRO-tenis: Martić u 2. kolu, Ljubičić zaustavljen u parovima

Peta nositeljica će u 2. kolu igrati protiv bolje iz dvoboja u kojem će se sučeliti Japanka Kurumi Nara i Tajlanđanka Noppawan Lertcheewakarn

Petra Martić Petra Martić Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić uspješno je započela nastup na WTA turniru koji se, uz nagradni fond od 220.000 dolara, igra na tvrdoj podlozi u Kuala Lumpuru.

Nakon dva i pol sata igre pobijedila je 138. igračicu svijeta, Japanku Eriku Semu, sa 4-6, 6-4, 7-5 u njihovom prvom međusobnom meču. Dvoboj je u trećem setu dvaput prekidala kiša što je u prvom slučaju išlo na štetu naše tenisačice. Vodila je, naime, Martić s 5-4 prilikom prvog prekida, ali je poslije povratka na teren izgubila svoj servis. Napravila je, međutim, odmah novi obrat nakon čega je kiša ponovno poslala tenisačice u svlačionicu.

Novi je povratak bio sretniji za Martić koja je uspjela zaključiti meč u svoju korist. Peta nositeljica će u 2. kolu igrati protiv bolje iz dvoboja u kojem će se sučeliti Japanka Kurumi Nara i Tajlanđanka Noppawan Lertcheewakarn.

Dodajmo kako je hrvatski tenisač Ivan Ljubičić poražen u 1. kolu parova turnira u Ujedninjenim Arapskim Emiratima (Dubai). Naš je tenisač u paru s Amerikancem Jamesom Cerretanijem sa 7-5 i 6-4 poražen od Michaela Kohlmanna i Sergeja Stahovskog.

Imala je "naša" kombinacija prednost od 5-3 i servis za osvajanje prvog seta, ali je nije iskoristila te su Nijemac i Ukrajinac s četiri uzastopna gema došli do vodstva od 1-0 u setovima.

U drugom setu Kohlmann i Stahovski su ključan break napravili u najgorem mogućem trenutku za Ljubičića i Cerretanija, pri njihovom servisu za ostanak u meču, odnosno u 10. gemu.

Našem je tenisaču sada preostao nastup u singlu gdje ga u 1. kolu vrlo jakog ATP turnira iz serije 500 očekuje Talijan Flavio Cipolla.

WTA Kuala Lumpur, 1. kolo:

Martić (5) - Sema 4-6, 6-4, 7-5

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika