28.02.2012. / 15:38

Autor: Totalsport

Trofej Zagrebačkih pahuljica

U Ledenoj dvorani Doma sportova 2. i 3. ožujka publika će moći uživati u ljepoti sinkroniziranog klizanja, atraktivnim pokretima i kostimima usuglašenih s muzikom

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDesetu godinu zaredom Zagreb će ugostiti ponajbolje svjetske ekipe u sinkroniziranom klizanju na međunarodnom natjecanju - Trofeju Zagrebačkih pahuljica.

U Ledenoj dvorani Doma sportova 2. i 3. ožujka publika će moći uživati u ljepoti sinkroniziranog klizanja, atraktivnim pokretima i kostimima usuglašenih s muzikom. Na natjecanju koje je preraslo u tradiciju i postalo simbolom zagrebačkog ledenog sporta svoje najzahtjevnije i najljepše programe izvest će više od 200 klizačica, a natjecat će se u tri kategorije- seniori, juniori i kadeti.

Predsjednik KSK Zagrebačke pahuljice i predsjednik organizacijskog odbora Arnold Čada izrazio je zadovoljstvo što natjecanje ove godine obilježava jubilej:

- Zahvaljujem svima koji će sate i sate u ovih nekoliko dana provesti u provedbi 10. jubilarnog trofeja. Pozivam sve da dođu na natjecanje i daju mu značaj koji zaslužuje.

Dopredsjednik i direktor natjecanja Davorin Orban naglasio je kako će u Zagrebu nastupiti 14 ekipa iz 6 zemalja - Belgije, Finske, Njemačke, Rusije, Švicarske i Hrvatske te dodao kako je organizacija i ove godine na visokom nivou.

- Pokazali smo da smo odličan organizator te smo svrstani među pet najvećih natjecanja Međunarodne klizačke federacije - kazao je Orban.

Po riječima Sandre Pavičić, trenerice seniorske ekipe Zagrebačkih pahuljica uzbuđenja neće nedostajati niti na ledu. Konkurencija je jaka i naše klizačice spremno iščekuju početak natjecanja:

- Ne sjećam se kad smo zadnji puta što se tiče tehnike klizanja imali ovako dobru i ujednačenu ekipu. Naša želja i cilj je otklizati oba programa što bolje možemo.

Kratki program seniorska ekipa kliže na pjesmu Caro Emerald „That men", dok će finalni, slobodni program izvesti na glazbu iz brodwayskog mjuzikla „Addams family". Juniorke će se kratkim programom predstaviti publici s pjesmom Lady Gage „Americano", dok je za slobodni program izabrana tema Kradljivci dijamanata (ukomponirana je različita glazba). Kadetkinje će klizati na pjesmu iz animiranog filma „Kung fu panda".

Za dvodnevni ledeni spektakl ulaznice će se moći kupiti na blagajni Doma sportova dva sata prije početka oba dana natjecanja. Cijena je simboličnih 15 kn.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika