28.02.2012. / 15:41

Autor: Totalsport

ATP Dubai: Cipolla u dva seta bolji od Ljubičića

Današnji meč je trajao jedan sat i 33 minute, a Cipolla je zasluženo pobijedio jer je uglavnom u svakoj statističkoj domeni bio bolji

Ivan Ljubičić Ivan Ljubičić Talijanski tenisač Flavio Cipolla bio je sa 6-2, 7-5 bolji od Ivana Ljubičića u 1. kolu jakog ATP turnira u Dubaiju. Bio je to njihov drugi međusobni meč u karijeri i prva pobjeda 86. igrača s ATP ljestvice.

Današnji meč je trajao jedan sat i 33 minute, a Cipolla je zasluženo pobijedio jer je uglavnom u svakoj statističkoj domeni bio bolji. Mala se nada Ljubičiću otvorila pred kraj meča. Naime, kod 5-4, kada je Cipolla servirao za meč, hrvatski je tenisač došao do jedinog breaka u drugom setu.

No, odmah u sljedećem gemu Ljubičić je po četvrti put u meču ispustio vlastiti početni udarac i nakon toga više povratka za njega nije bilo. Istina, mogao je Ljubičić napraviti break i kod 6-5. Nakon što je spasio tri meč-lopte imao je Ljubičić jednu break-priliku za odlazak u tie-break. Nije iskoristio tu šansu, a četvrtu meč-loptu je omaleni Talijan iskoristio za prolaz dalje.

U prvom je setu Cipolla izrazitije dominirao, te je ukupno iskoristio četiri od šest break-prilika u meču. Ljubičić je imao četiri šanse i pritom učinio jedan break. Osvojio je Cipolla petnaest poena više, a Ljubičiću je najveći problem predstavljala igra nakon drugog servisa. Tada je osvojio samo 39 posto poena (14 od 36).

ATP Dubai, 1. kolo:

Cipolla - Ljubičić 6-2, 7-5

Murray (3) - Berrer 6-3, 4-6, 6-4

Chiudinelli - Davidenko 6-4, 5-7, 6-4

Južnij - Gasquet 6-3, predaja Gasqueta

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika