29.02.2012. / 13:30

Autor: Nacional.hr

Veća stopa PDV, nova poskupljenja

Poskupljenje javnog prijevoza najviše će osjetiti zagrebački studenti i umirovljenici, raste i cijena jednokratne tramvajske karte

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPorast Poreza na dodanu vrijednost na 25 posto uzrokovat će rast cijena, sigurno je kako će u Zagrebu poskupiti javni prijevoz i voda, u Rijeci parkiranje, a slična poskupljenja očekuju se i u ostalim gradovima, piše HRT.

Hrvatska će sutra nakon Mađarske i Islanda, imati najveću stopu PDV-a u Europskoj uniji.

Na cijenu vode primjenjivati će se niža stopa PDV-a, no Zagrepčani će plaćati prostorni metar vode 13 i pol kuna, 20 posto više nego dosad. Poskupljenje javnog prijevoza najviše će osjetiti zagrebački studenti i umirovljenici, raste i cijena jednokratne tramvajske karte.

U Rijeci je prihvaćena odluka o proširenju najskuplje zone za parkiranje u kojoj je dopušteno ostati najdulje jedan sat. Naftne kompanije još uvijek nisu odlučile hoće li zbog povećanja PDV-a, još više povećati cijene naftnih derivata.

Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, kaže kako sav teret ide preko građana. "Vlada ide šumom, a lokalna samouprava drumom. Pitanje je doista jesu li se mogla iznaći neka druga rješenja ili sve mora ići preko leđa građana", izjavio je.

Ovog mjeseca već je poskupjelo mlijeko, čokolada, voće, pivo, deterdženti, higijenske potrepštine.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
17/6/05

torpedo, 29.02.12. 14:53

Pa ne kuzim ovog Novosela, preko koga bi onda trebao ici teret ako ne preko gradjana ove zemlje?
Sto bi trebali prebacit teret na porezne obveznike u Njemackoj ili Norveskoj?

Isti ti gradjani su birali HDZ (koji je zemlju vodio 16 godina) a rezultati koje je postigao su katastrofalni. Sto je sad napokon postalo svima ocito i sad su racuni dosli na naplatu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika