29.02.2012. / 12:39

Autor: Dean Sinovčić

Ibrahimović & hrvatska loptačka amnezija

Još 2004. godine ekskluzivno za Nacional smo razgovarali sa Zlatanom Ibrahimovićem, a iz naslova teksta „Nitko mi nije nudio da igram za Hrvatsku" jasno je da njegova izjava od početka tjedna nije nikakva senzacija niti posebna novost. Marković, međutim, više ne spominje tvrdnje od prije osam godina kako je Ibrahimović rekao da bi igrao za Hrvatsku ali nitko nije znao za tu njegovu želju

Vlatko MarkovićVlatko MarkovićVlatko Marković ima 75 godina i u tim se godinama, sasvim je normalno, amnezija ponekad razvija do neslućenih širina i visina. Ali, kada se u sportskih novinara - gdje nitko nije ni blizu Markovićevim godinama - ta amnezija pojavi, onda je to zabrinjavajuće. Tako smo ovih dana počašćeni senzacionalnim otkrićem: izjavom Zlatana Ibrahimovića, koja glasi: „Iskreno, mislim da mi nitko nikad nije prišao s pitanjem hoću li igrati za Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu". Senzacionalna je jer su je brojni mediji, prvenstveno internet portali, takvom napravili, od nje radili naslove tekstova, iako to nije ništa novo.

Još 2004. godine ekskluzivno za Nacional smo razgovarali sa Zlatanom Ibrahimovićem, a iz naslova teksta „Nitko mi nije nudio da igram za Hrvatsku" jasno je da njegova izjava od početka tjedna nije nikakva senzacija niti posebna novost. Ovako je izgledao taj dio intervjua vođen u srpnju 2004. godine u Novalji na Pagu, gdje je Ibrahimović tada ljetovao:

NACIONAL: Je li vas ikada itko iz Hrvatskog nogometnog saveza zvao i nudio vam mogućnost igranja za Hrvatsku?

- Iz Hrvatske nitko, zvali su iz saveza BiH. Bilo je to kada sam imao 17 ili 18 godina, mlada reprezentacija BiH putovala je na utakmicu u Indiju i ponudili su mi da igram za njih. No kako sam već igrao za mladu reprezentaciju Švedske, nisam mogao igrati za BiH.

NACIONAL: Predsjednik HNS-a Vlatko Marković nedavno je rekao kako ste sa 17 godina izjavili da biste igrali za Hrvatsku, ali nitko iz Hrvatske nije znao za tu izjavu pa nije ni reagirao.

- Niti me je netko pitao tako nešto, niti sam ja to rekao. Ponavljam, jedino su me iz Bosne pitali bih li igrao za njih, ali je već bilo prekasno.

Međutim, novinari su uporni, sada pitaju Vlatka Markovića kako je moguće da im je Ibrahimović prošao poput pijeska između prstiju koji priznaje: „Nikad, barem kad se radi o nama, nismo razgovarali s Ibrahimovićem i predložili mu da igra za Hrvatsku" pri čemu više ne spominje tvrdnje od prije osam godina kako je Ibrahimović rekao da bi igrao za Hrvatsku ali nitko nije znao za tu njegovu želju. Niti ga novinari ne podsjećaju na tu izjavu, osim izuzetaka poput portala sportski.net. Ne bi bilo zgodno, ipak će Marković biti predsjednik HNS-a do kraja europskog prvenstva u nogometu u Ukrajini i Poljskoj pa ne bi bilo zgodno da ga netko uznemirava činjenicama, a zauzvrat ne dobije pravi tretman od strane HNS-a u Poznanu i Gdansku.

Vezane vijesti

Ibrahimović: Željeli smo pobjedu za naše sjajne navijače

Ibrahimović: Željeli smo pobjedu za naše sjajne navijače

Partijama na Europskom prvenstvu, Zlatan Ibrahimović je još jednom potvrdio golemu igračku veličinu. Sve tri utakmice u skupini odigrao je Milanov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika