29.02.2012. / 16:43

Autor: Nacional.hr

Josipović

Zakoni ekonomije ne idu u prilog građanima

Josipović je komentirao i poskupljenja koja donosi novi tjedan, kazavši kako ga ne vesele, ali i da više cijene nisu samo pitanje nečije volje. "Postoji zakoni tržišta i ekonomije i nažalost oni često ne idu u prilog građana", rekao je Josipović

Ivo JosipovićIvo Josipović"Pogranična pitanja sa Srbijom prvo treba riješiti pregovorima. Ako ne ide na fleksibilan način tek onda se možemo odlučiti na neki oblik arbitraže ili Međunarodnog suda pravde", komentirao je predsjednik Ivo Josipović za Media Servis.

"Ovog trenutka niti jedna od tih spornih graničnih crta, ne samo sa Srbijom nego i s drugim zemljama, ne proizvodi nikakve ozbiljne probleme, a još manje konflikte druge vrste", kazao je hrvatski predsjednik.

Josipović je komentirao i poskupljenja koja donosi novi tjedan, kazavši kako ga ne vesele, ali i da više cijene nisu samo pitanje nečije volje. "Postoji zakoni tržišta i ekonomije i nažalost oni često ne idu u prilog građana", rekao je Josipović.

I dok će cijene, s jedne strane, "skočiti do neba", s druge pak strane stižu nam nove investicije. Usprkos najavama analitičara kako će investicijski paket ugroziti kreditni rejting države, u Vladi su sigurni da će novi infrastrukturni projekti osnažiti gospodarstvo.

"Ne smije biti posla za kojeg tražimo 80 dozvola i za kojeg se svi ključni papiri ne mogu prikupiti u mjesec-dva dana. To vidim kao ključni investicijski problem", mišljenja je Josipović.

Osim toga, predsjednik je komentirao i odluku o javnom okupljanju na Markovom trgu. "Broj ljudi ne bi smio biti problem, ali treba voditi računa o prostornim mogućnostima, te da se ne ometa rad državnih institucija. Potrebe održavanja javnog reda nameću da je to veći ili manji broj. Vjerojatno to ovisi o prirodi skupa. Ako se odluče na taj brojčani pristup nadam se da će ta brojka biti veća", kazao je Josipović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 29.02.12. 20:54

Ovo nije normalno! Jedan Matija Babić se toliko napljuje po ovom čovjeku i, kao da se ništa dogodilo nije. Ta tišina samo dokazuje da je "mali" zagrebo na pravo mjesto i da zbori istinu. Uvijek to pokušavam komparirati s nekim HDZ-ovcem i zamisliti bili se mediji samo na vađenju crijeva zaustavili. Nešto u ovoj državi definitivno nije u redu. Kada predsjednik i premijer uživaju podršku javnosti od 80 i više posto odmah se sjetim Lukašenka, Chaveza ili Kim Il Sunga. Njemačkoj ide odlično, u ovakvoj situaciji, ali joj popoularnost ne prelazi 50% nego je u padu. Obami također.

Evo, jedva čekam ponoć pa da sve pojeftini zbog povećanja PDV-a!


registracija
9/3/10

nostradurus, 29.02.12. 21:28

Nisu u pitanju zakoni ekonomije, nego posljedice upotrebe kredita kao novca u opticaju. Ekonomija može funkcionirati puno bolje i za bolje sutra svih koji žele raditi. sites.google.com/site/financijskisustav/od-problema-do-rjesenja


registracija
29/2/12

razmišljam, 29.02.12. 22:01

Nekako mi se čini da tu nešto ipak nije točno. Zakoni ekonomije puno puta se pretvaraju u filozofiranje "velikih znalaca". Takvi veliki znalci i njihovo filozofiranje koje nema veze sa stvarnim životom i životom građana, dovelo nas je u ovu situaciju. Izlaz iz nje ne znaju, pa su sada svi i nitko krivi, a mi "građani" smo preneuki da bismo to razumjeli !!Pa nije ekonomija grana za marsijance niti život poslije života. Prava i ispravna ekonomija upravo jeste i treba biti u službi građana, za život građana i dobro građana. Jedino ako se sva elita nije počela smatrati "iznadgrađanima" . Tada njih takva ekonomija ne pogađa (i ne pogađa ih - osigurali su se !). Zato svi mi koji se smatramo građanima trebamo biti kuš, shvatiti da ništa ne razumijemo i trebamo dalje trpiti te "velike" filozofije. To ipak, gospodo "iznadgrađani" nije istina.


registracija
26/1/08

Rampa, 29.02.12. 22:27

@Zvonko

Zaboravio si se sjetiti i Tuđmana!

Inače će sve pojeftiniti isto kako je pojeftinilo kad je i HDZ uveo krizni harač!!


registracija
20/12/11

nnko, 01.03.12. 06:13

Jedan sef drzave morao bi znati barem neke osnovne pojmove. Nisu problem zakoni ekonomije (oni uvijek idu u korist narodu ako je drzava postena), vec kradja, lopovluk, kriminal, nesposobnost, nestrucnost, nedostatak demokracije... Kako su njemu isli u korist zakoni ekonomnije? Pa nije valjda dobio na lutriji?


registracija
9/5/10

lolobrigita, 01.03.12. 15:19

Ako od Josipovića očekujete da se očituje o kriminalu,ništa od toga.Neće valjda protiv prijatelja Pavića.
Zvonko,potpuno si u pravu.Babić ga proglasi dijelom zločinačke organizacije,a on ništa.Čudno.


registracija
11/1/10

fluid, 01.03.12. 15:39

Josipoviću,koji zakoni tržišta i koje ekonomije ?Hrvati su spremni,koliko-toliko u ovoj situaciji,suočiti se sa zakonima i ekonomije i tržišta.Uostalom tako je prošao referendum za ulazak u EU i za takvo "tržište rada i evropske ekonomije"Pitanje tebi je u svezi tvojih obećanja oko čega ćeš se maksimalno zalagati ako dobiješ povjerenje građana.Još ga imaš u velikoj mjeri,no to nije pravi odraz onoga što se od tebe očekivalo.Gdje ti je javna,čvrsta kritika pravosuđa,nesređenih i prešutnih pretvorbenih pljački koje idu dalje?Gdje ti je prozivanje državnog odvjetnika za šutnje oko Kamenskog i da ne nabrajam?Šutiš !Zašto šutiš?Za šutnju nisi dobio mandat.Ostavi se ispraznih priča.Djeluj.Djeluj riječima kada su ti već ovlasti takve kakve jesu.Ostavi se demagogije i okretanja oštrice prema onima koji su te izabrali.Igraš sa vlasti koja je ključan problem ove države.Nema te Josipoviću a pojedini napisi u posljednje vrijeme(ZAMP)kompromitiraju te da si čak i u dealu sa onim koji su urušili Hrvatsku.Neće ići Predsjedniče.Možda još malo ali i tvoja će početi pucati po šavovima.Tada odlaziš u ropotarnicu povijesti kao i Tuđman.Pa zar je to bio tvoj cilj.?Zar samo toliko možeš?Zar ti odgovara šema po kojoj se izjednačuješ sa onima protiv kojih moraš a ne podižeš glas??Ništa od tebe i želim ti ubrzani kraj koji si sam krojiš po mjeri onih koje štitiš svojom nekritičnošću.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika