29.02.2012. / 22:07

Autor: Hina

Osramoćeni Wulff dobio mirovinu iz snova

Njemački mediji vodili su oštru raspravu o tome zaslužuje li Wulff mirovinu koja je pet puta veća od prosječne plaće i više od 16 puta veća od prosječne mirovine u Njemačkoj

Angela Merkel i Christian WulffAngela Merkel i Christian WulffBivši njemački predsjednik Christian Wulff primat će do kraja života mirovinu od 199.000 eura na godinu, unatoč sramotnom odlasku s dužnosti nakon samo 20 mjeseci provedenih na položaju šefa njemačke države.

Wulff (52) dao je 17. veljače ostavku jer je, kao je rekao, izgubio povjerenje njemačkog naroda nakon financijskog skandala. Bio je to politički udarac kancelarki Angeli Merkel koja ga je poduprla 2010. kada je zamijenio Horsta Koehlera, koji je također odstupio prije isteka mandata.

Njemački mediji vodili su oštru raspravu o tome zaslužuje li Wulff mirovinu koja je pet puta veća od prosječne plaće i više od 16 puta veća od prosječne mirovine u Njemačkoj.

Prije nego što je došao na čelo države, Wulff se deklarativno zalagao za smanjenje mirovine bivših predsjednika. No, nakon što je odstupio s dužnosti o tom se pitanju više nije izjašnjavao.

Njemački ga mediji istodobno pozivaju da odbije mirovnu na koju po zakonu ima pravo svaki predsjednik koji odstupi zbog zdravstvenih ili političkih razloga.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 01.03.12. 09:33

Njemački ga mediji istodobno pozivaju da odbije mirovnu na koju po zakonu ima pravo svaki predsjednik koji odstupi zbog zdravstvenih ili političkih razloga.
HA HA HA HA HA PO ZAKONU
to je največa pravna/politička glupost kao neka glupost se radi jer je to po zakonu!!!! Hitler, Staljin, Sadam Husein su sve radili po zakonu, jer razne budale mogu izglasati razne totalno blesave zakone. Floskula "po zakonu" je totalno bezveze, ne treba biti genij da bi netko shvatio ako je taj tip osramotio poziciju na kojoj se nalazio dobio je nogu i ne zaslužuje baš ništa (osim lošeg pisma preporuke).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika