29.02.2012. / 22:46

Autor: Totalsport

Slaba Hrvatska izgubila od Švedske

Na samom kraju prvih 45 minuta "vatreni" su došli do izjednačenja, a za to je bio zaslužan švedski branič Jonas Olsson od kojeg se lopta odbila iza leđa vratara Andreasa Isakssona

Photo: Slavko Midžor/PIXSELLPhoto: Slavko Midžor/PIXSELLHrvatska nogometna reprezentacija poražena je tek treći put u 49. nastupu na stadionu Maksimir, a nakon Francuske i Engleske slast pobjede osjetila je i Švedska. U prijateljskom susretu Zlatan Ibrahimović predvodio je svoju momčad do sigurne 3-1 pobjede...

Čak i prije početka susreta nakupilo se mnogo negativne energije oko naše reprezentacije, ponajviše zbog slabog odaziva navijača. Na polupraznom stadionu zagrebačkog Dinama, Švedska je po prvi put u povijesti, u četvrtom međusobnom susretu, slavila protiv Hrvatske.

Pobjedu Šveđani ponajviše mogu zahvaliti briljantnoj partiji Zlatana Ibrahimovića koji je bio upleten u sva tri pogotka gostiju. Najprije je, nakon iznuđenog jedanaesterca Rasmusa Elma koji je doduše bio dvojben zbog igranja rukom prije prekršaja Stipe Pletikose na njemu, pogodio za vodstvo Švedske s bijele točke u 13. minuti prvog dijela.

Nakon primljenog pogotka Hrvatska se trznula te je imala blagu inicijativu, ali je Švedska bila ta koja je došla u priliku povesti s 2-0. Ibrahimović je u 33. izveo slobodan udarac koji je Pletikosa uz dosta muka izvadio iz desnog donjeg kuta.

Na samom kraju prvih 45 minuta "vatreni" su došli do izjednačenja, a za to je bio zaslužan švedski branič Jonas Olsson od kojeg se lopta odbila iza leđa vratara Andreasa Isakssona.

No, nakon svega dvije minute igre u nastavku Švedska ponovno vodi. Ibrahimović je prošao po lijevoj strani, dao je loptu na rub kaznenog prostora za Holmena koji dobro puca, a Pletikosa samo odbija loptu koja u konačnici dolazi do Sebastiana Larssona, zamjene u poluvremenu, te ju on bez ikakvih problema u svojem 39. nastupu za reprezentaciju šalje u praznu mrežu.

Isti je igrač 20 minuta kasnije postavio i konačnih 3-1, a asistent je bio, tko drugi nego Ibrahimović. Sjajno je napadač Milana između tri hrvatska igrača proigrao Larssona koji se malo iskosa našao u situaciji jedan na jedan sa Pletikosom te ga lagano matirao.

Bila je to utakmica u kojoj je Slaven Bilić po 60. put vodio hrvatsku reprezentaciju. Ovo mu je bio tek šesti poraz.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 29.02.12. 23:07

Kad je bilo HRVATSVA bilo je i sporta i zlata devedesetih,ali sad je Hrvatska DETUĐMANIZIRANA pa evo vam hrvatsku bez Hrvata na vlasti, bez metka pade od bezbožaca.
Tako Nijemci ne rade,kod njih auslanderi su auslanderi,ali svejedno,rat je na pomolu ,bubnjevi odzvanjaju na bliskom istoku


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika