01.03.2012. / 11:53

Autor: Totalsport

ABA liga: Cedevita i Široki dobili utakmice

U drugom susretu dana Široki je na svom parketu bez ikakvih problema svladao beogradsku Crvenu Zvezdu sa 76-66

Dontaye Draper (Pixsell)Dontaye Draper (Pixsell)Košarkaši zagrebačke Cedevite slavili su na svom parketu u zaostaloj utakmici 20. kola regionalne ABA lige protiv Radničkog iz Kragujevca. Bilo je 86-68 za momčad trenera Dražena Anzulovića.

Nakon izjednačene prve četvrtine (21-20 za Cedevitu), zagrebački su košarkaši ubacili u brzinu više pa su do poluvremena već stigli do komotne prednosti koju su do kraja susreta samo još dodatno povećavali.

Najzaslužnija za tako uvjerljivu pobjedu bila je momčadska igra, odnosno vrlo dobar doprinos svih igrača koji su zaigrali. Najefikasniji je bio Christopher Owens sa 16 poena i četiri skoka. Slijede Dontaye Draper i Miro Bilan sa po 12, te Christopher Warren sa 10 ubačenih koševa.

Ovom pobjedom Cedevita je "podebljala" prednost na drugoj poziciji ispred beogradskog Partizana, koji je trenutno treći, i podgoričke Budućnosti, četvrte momčadi lige.

Dobra je ovo bila uvertira za subotu kada u Zagreb dolazi vodeći sastav ABA lige - Maccabi Tel Aviv.

U drugom susretu dana Široki je na svom parketu bez ikakvih problema svladao beogradsku Crvenu Zvezdu sa 76-66. Odličnu utakmicu za bosansko-hercegovački sastav odigrao je Hrvat Darko Planinić koji je za 22 i pol minute na parketu postigao 20 poena i uhvatio 12 lopti ispod obruča. Dobar je bio i Željko Šakić sa 15 koševa i šest skokova.

ABA liga, 20. kolo:

Cedevita - Radnički 86-68

Široki - Crvena Zvezda 76-66

Redoslijed: 1. Maccabi Tel Aviv 19-1, 2. Cedevita 17-4 (+1), 3. Partizan 15-6 (+1), 4. Budućnost 14-6, 5. Široki 13-9 (+2)...

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika