01.03.2012. / 17:05

Autor: Hina

Milanović:

Možemo postati uspješna europska zemlja

Vijeće za opće poslove ovoga tjedna u Bruxellesu, nakon teških pregovora s Rumunjskom, uspjelo je usuglasiti "preporuku" za šefove država ili vlada da Srbiji na summitu odobri status. Rumunjska je kao razlog protivljenja navela pitanje vlaške manjine u Srbiji

Zoran Milanović (Photo: Slavko Midžor/PIXSELL)Zoran Milanović (Photo: Slavko Midžor/PIXSELL)Hrvatski premijer Zoran Milanović izrazio je u četvrtak u Bruxellesu uvjerenost da je Hrvatska sposobna svrstati se među uspješne zemlje koje uz racionalnu potrošnju uspijevaju osigurati rast i investicije.

"Hrvatska je donijela racionalan, razuman i odgovoran proračun i to je, uz zadržavanje društvene empatije, osjećaja za slabije, onima kojima treba pomoći, jedini način kojim se može ići i tu nema razlike između ljevice i desnice", izjavio je premijer Milanović nakon sastanka s čelnicima Stranke europskih socijalista, koji su se sastali u Bruxellesu uoči početka summita EU-a.

Na summitu EU-a, na kojem će hrvatski premijer sudjelovati kao promatrač, glavna je tema kako pokrenuti rast i zapošljavanje u uvjetima fiskalne discipline.

U petak, drugi dan summita, čelnici 25 zemalja članica potpisat će ugovor o fiskalnoj disciplini, kojim se praktički zabranjuje proračunski deficit.

"Sutra se potpisuje fiskalni ugovor, što je potpuno nova stvar čak i s mogućim sudskim epilogom za one koji krše pravila. Trošit će se kontrolirano, nema razbacivanja, a u tom okviru će samo najsposobniji uspjeti osigurati rast i investicije. Mi vjerujemo da je Hrvatska takva država, ali trebat će nam puno strpljenja, puno odgovornosti i ozbiljnosti", rekao je Milanović.

"Vidimo kako Europa funkcionira tolika desetljeća. Postoje uspješni i postoje neuspješni. Europski socijalni model je lijep u teoriji, ali razlike među zemljama su velike", dodao je.

Hrvatski premijer je izjavio kako vjeruje da će Srbija dobiti status kandidata na summitu koji počinje u četvrtak navečer.

"Bilo bi vrijeme, oni su ispunili kriterije i nama je u interesu da što prije započnu taj proces i da ga u razumnom roku dovrše jer to donosi stabilnost i sigurnost", rekao je.

Vijeće za opće poslove ovoga tjedna u Bruxellesu, nakon teških pregovora s Rumunjskom, uspjelo je usuglasiti "preporuku" za šefove država ili vlada da Srbiji na summitu odobri status. Rumunjska je kao razlog protivljenja navela pitanje vlaške manjine u Srbiji.

"Taj razlog za odgodu je izmišljen. To nije bio najsretniji način i Hrvatska ga, dok sam ja predsjednik vlade neće koristiti ni prema komu", rekao je Milanović.

Zamoljen da komentira izjavu predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da je njezina vlada zaslužna za zadržavanje sadašnjeg kreditnog rejtinga, Milanović je kratko rekao da "uspjeha te vlade nije bilo, a naši uspjesi tek trebaju doći".

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 01.03.12. 18:28

Zokijeva izjava: Možemo postati uspješna europska zemlja.

me podjseca na Sanaderovu izjavu da ce razvijati drustvo znanja i tehnologije.


registracija
22/3/11

vferari, 01.03.12. 18:49

Uspoređivati Sanadera s Mlanovućem je u najmanju ruku degutantno, to upravo radi bjela kokoš uspoređivajući sebe s Milanovićem pokušava još koje vrijeme biti prisutna u medijima dok uskoro ne ode u vrlo ružnu povijest što nije svjesna zbog svoje bolesne ambicije,pokvarenosti i ograničenih intelektualnih sposobnosti.


registracija
3/8/10

Vjetar, 01.03.12. 19:06

Možemo, ali ne moramo.
Možemo, ali kad bi smo znali kako?
Možemo, ali mi političari ne znamo kako.
Možemo, ali nama političarima nije u interesu.
Možemo, ali nama političarima to nije u krvi.
Možemo, ali nećemo, jer vam moramo lagati.
Možemo, ali mi političari smo nesposobni.


registracija
30/11/10

jato, 01.03.12. 19:51

U ovoj izjavi se slažem sa Zokijem, možemo, međutim treba ispoštovati nekoliko preduvjeta, a jedan od njih je;
-Postaviti sposobne a ne podobne

-


registracija
28/1/12

chordclasse, 01.03.12. 20:38

Stari, glasovao sam za tebe ali svaki dan pokazuješ da si sve veća budala. Kako će nam biti bolje kada si postavio 80 direktora po ključu podobnosti a ne ključu sposobnosti u javne tvrtke?
Do sada su ti isti ljudi upropastili mnoge firme a sada su nagrađeni novim radnim mjestima na kojima mogu i dalje uspješno upropaštavati!
Sve što ste znali je preko naših leđa podići poreze a ne racionalizirati funkcioniranje komplatne države. Novci vam i dalje cure kroz prste i nikog nije briga dok je stoke sitnog zuba koju ćete cijediti..


registracija
27/8/09

Lujo1, 01.03.12. 21:49

1. na svaki mogući naćin vratiti bar veći dio pokradenog,
2. ispunuti predizborno obečanje o transparentnosti i uklanjanju "podobnih" sa pozicija na koje javnim natječajima moraju doći sposobni - do sada smo sa "imenovanjima" podobnih prevareni i zato Milanoviću pamet u glavu!
3. manje slatkorječivosti, a više pametnih i transparentnih poteza - 4 godine budu brzo prošle!!


registracija
11/1/10

fluid, 02.03.12. 02:04

Milanoviću,iz koje ti dembelije dolaziš ,kada daješ takve nesuvisle izjave.?U svemu tome je točno samo jedno;-"mogla bi biti"! Mogla bi i biti će su potpuno dvije suprotne mogućnosti.I niti jedna nije realna.Zaista te ne razumijem kao ni tvoje ministre.Linić je ,nakon Čačića,najnepopularniji ali je najbliži istini u svojim izjavama.Vi svi ostali lažete i mutite da je strašno za slušati i gledati.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 02.03.12. 09:10

MOZEMO KAD BI UMJESTO UVOZA -IZVOZILI:


registracija
30/11/10

jato, 02.03.12. 09:43

Ja sam najljepši,najbolji, najsposobniji, ali nažalost sam se probudio, šmrc.
Evo jedne istinite.
Svojevremeno postavljen na visoku funkciju, kad je bilo imenovanje nadređeni reče;Znaš li da je to politička funkcija?, Okrenem glavu i pogledam zamjenika te se nasmijem.Kakva li politička funkcija, kao prvo politika mi se gadi kao drugo ta profesija treba biti apolitična.
Imao sam čisto profesionalne misli, očistiti žito od kukolja i biti najbolji,ali,...
Trajalo je to cca 6 mjeseci, ja nadobudan sa vizijom pa udarim u jedan zid,pa drugi,pa treći i pomislih, ma nek ide sve svojim tokom.
I tako sam održavao sve na nivou,nit gore nit dolje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika