01.03.2012. / 21:31

Autor: Hina , Nacional.hr

Potpredsjednik vlade

Prijetili su mi smrću

"Ja cijeli život stajem nekome na žulj. Dobio sam stotine pisama, prijetnji ubojstvom. Čovjek mi se došao osobno predstaviti, izvadio legitimaciju SIS-a, i rekao 'poslali su me ti i ti, ako ovako nastavite sa svojom politikom i nastupima poslan sam da vam kažem da ćete dobiti metak u čelo'", kazao je Čačić

Radimir Čačić; Photo: Zeljko Lukunić/PIXSELL Radimir Čačić; Photo: Zeljko Lukunić/PIXSELL Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić rekao je danas da gotovo svakodnevno dobija prijetnje smrću te da je posebno zapamtio prijetnju jednog SIS-ovca iz 1995. koji mu je rekao kako je poslan da mu stavi metak u čelo.

"Ja cijeli život stajem nekome na žulj. Dobio sam stotine pisama, prijetnji ubojstvom. Čovjek mi se došao osobno predstaviti, izvadio legitimaciju SIS-a, i rekao 'poslali su me ti i ti, ako ovako nastavite sa svojom politikom i nastupima poslan sam da vam kažem da ćete dobiti metak u čelo'", kazao je Čačić u intervjuu za radio Soundset podsjetivši kako se to dogodili prije sedamnaest godina.

"Odgovorio sam mu - ako hoćete kavu, dobit ćete, a ako ne, odite doma, a dečkima recite, da su me htjeli upucati, već bih dobio metak u glavu", kazao je Čačić.

Dodao je kako je o tome pismeno obavijestrio tadašnjeg predsjednika Hrvatskog sabora (Vlatka Pavletića), predsjednika Vrhovnog suda (Jadranka Crnića) i predsjednika hrvatske vlade (Nikicu Valentića).

Tadašnji predsjednik vlade Nikica Valentić je na pitanje Hine odgovorio da se ne sjeća da je od Čačića dobio pismenu obavijest o tom događaju, ali vjeruje da u tome ima istine. "Ne mogu reći, ne sjećam se", kazao je Valentić. "Tada su to bila takva vremena i sve je bilo moguće", dodao je.

Da se toga ne sjeća, ali da to ne znači da se Čačiću tada nije prijetilo smrću rekla je Hini i predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt, koja je 1995. također bila u vrhu vlasti.

"Sjećam se da je tada bilo nešto vezano uz Čačića, ali ne u vezi prijetnji smrću. To se sigurno nalazi u Arhivi Ureda predsjednika Republike", kazala je Škare Ožbolt koja je tada radila u Uredu predsjednika Franje Tuđmana.

Od policije se večeras nije moglo ništa doznati o ovome slučaju od prije 17 godina.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 01.03.12. 21:46

Zaplakat ću!

Koga vi hebete u ovo gluvo doba neimaštine i jada?


registracija
2/3/12

Fridom, 02.03.12. 01:42

Spin! Ništa drugo.


registracija
24/2/12

forest, 02.03.12. 03:58

Cacicu ne boj se psa koji laje . Pricaj nam o danas ili jos bolje o sutra.
Zivotna sansa za pokazati svoje sposobnosti je pred tobom.


registracija
2/1/11

prohujalo, 02.03.12. 05:38

jao bas mi zao Cacica....ali ipak je on musko....ja se kao zensko borim vec 20-etak godina, ali ne samo sa prijetnjama, nego i sa losim stvarima koje mi ucine.....pa kao da ni nisu ucinjene....ali za razliku od Cacica.....imovinsko stanje mi je velika 0 i to sve zahvaljujuci demokratskoj politici.....
PS ali sam ja majka i imam odgovornost za dijecu koju sam rodila.........
Sta bi Cacvic rekao da je na mom mijestu????????


registracija
8/4/08

arisa, 02.03.12. 07:35

Stari ljudi kažu:
Tko laže taj i krade.
Tko krade taj i ubija.
E moj jadni Čačiću. Tebi samo prete, a ti radiš bez pretnje i upozorenja.
Buš naletel na istoga kao i ti.
Ti si daleko od poštenog. S kim si takav si.
Za mene nisi.


registracija
30/11/10

jato, 02.03.12. 09:37

Šmrc, Gazimiru prijetili smrću pa se on osvetio i pokazao da jednim udarcem ubija dvije "muhe".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika