02.03.2012. / 11:16

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Karlović sredio braću Bryan, Dodig ispao

Nakon Marina Čilića i Ive Karlovića poraz je upisao i Ivan Dodig. Bolji je u 2. kolu od njega bio peti nositelj Philipp Kohlschreiber sa 6-2, 6-2

Ivo Karlović Ivo Karlović U pojedinačnoj konkurenciji se hrvatski tenisač Ivo Karlović nije proslavio tijekom ATP turnira u Delray Beachu. Pao je na prvoj stepenici i to od australskog kvalifikanta Marinka Matosevica.

No, u konkurenciji parova Karlović igra itekako zapaženo, pa su zajedno Ivo i Nijemac Frank Moser u četvrtfinalu pobijedili braću Bryan, Mikea i Boba, prve nositelje turnira i godinama najbolji svjetski par. Hrvatsko-njemačka kombinacija je slavila 4-6, 6-4, 10-4.

Nakon posve izjednačena prva dva seta, u odlučujućem trećem su Karlović i Moser posve nadigrali ugledne Amerikance, te su dobili tu ključnu dionicu 10-4. Prije toga su braća Bryan dobili prvi set 6-4, u dijelu meča gdje su tek oni imali jednu break-priliku. U drugom su Karlović i Moser iskoristili jednu od dvije za izjednačenje. Ukupno su Karlović i Moser dobili dva poena više (63-61).

Za finale će Hrvat i Nijemac igrati protiv Slovaka Michala Mertinaka i Brazilca Andrea Saa, koji su sa 7-6(4), 6-4 bili bolji od četvrtih nositelja Malissea i Knowlesa.

Dodajmo kako je ATP turnir u Delray Beachu u četvrtak je ostao i bez posljednjeg, trećeg hrvatskog tenisača. Nakon Marina Čilića i Ive Karlovića poraz je upisao i Ivan Dodig. Bolji je u 2. kolu od njega bio peti nositelj Philipp Kohlschreiber sa 6-2, 6-2.

Nikakve šanse nije imao 27-godišnji hrvatski tenisač protiv godinu dana starijeg Nijemca, inače, 32. igrača na svijetu. U svakom setu je Kohlschreiber po dva puta oduzimao servis Dodigu i na kraju vrlo lako dobio njihov drugi međusobni meč. Prvi put je, prošle godine, Nijemac pobijedio Dodiga u Davis Cup meču.

U prvom je setu Dodig poveo s 2-1 samo da bi izgubio pet gemova zaredom u toj dionici. I na startu drugog seta je njemački tenisač slomio Dodiga na njegov početni udarac i nakon toga lako priveo meč kraju.

Ogled je trajao samo jedan sat i sedamnaest minuta, a Dodig je izuzetno loše igrao nakon drugog servisa. Osvojio je tada samo šest od 23 poena. Napravio je Dodig i pet dvostrukih servis-pogrešaka, a nije iskoristio niti jednu od dvije break-prilike (obje u prvom setu).

Kohlschreiber je osvojio čak 22 poena više u meču (65-43).


ATP Delray Beach, 2. kolo:

Kohlschreiber (5) - Dodig 6-2, 6-2

Sela - Nieminen 6-4, 6-4

ATP Delray Beach, četvrtfinale parova:

Karlović / Moser - M. Bryan / B. Bryan (1) 4-6, 6-4, 10-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika