02.03.2012. / 11:33

Autor: Totalsport

ATP Dubai: Del Potro nadjačao Tsongu

Kroz cijeli meč Tsonga nije došao do niti jedne break-prilike, dok je Del Potro realizirao dvije od četiri

Juan Martin del Potro (Reuters)Juan Martin del Potro (Reuters)Argentinski tenisač Juan Martin del Potro posljednji je polufinalist ovotjednog jakog ATP turnira u Dubaiju. U polufinalu će Argentinac igrati protiv Rogera Federera, dok se u drugom polufinalu sastaju Andy Murray i Novak Đoković.

U četvrtfinalu, koje je trajalo jedan i pol sat, Del Potro je pobijedio francuskog igrača Jo-Wilfrieda Tsongu 7-6(1), 6-2. Bio je to njihov šesti međusobni meč, a Del Potro je petom pobjedom dokazao da zna kako protiv Francuza. Također, prije šest dana, u polufinalu Marseillea, su se također na terenu susrela ova dvojica tenisača i Del Potro je tada slavio u tri seta.

Sada je sve bilo lakše, pogotovo nakon što je Argentinac sa čak 7-1 dobio tie-break prvog seta. U drugoj je dionici Del Potro brzo s dva breaka odjurio na 4-0 i nakon toga je za Tsongu povratak u meč bio nemoguć.

Kroz cijeli meč Tsonga nije došao do niti jedne break-prilike, dok je Del Potro realizirao dvije od četiri. Imao je Del Potro čak 72 posto ubačaja prvog servisa, nakon kojeg je osvojio 81 posto poena (35 od 43).

Loša vijest za stasitog Argentinca prije polufinala je 9-2 za Švicarca u međusobnim ogledima, a ove godine je Federer već dva puta pobjeđivao Del Potra (Australian Open i Rotterdam).

ATP Dubai, četvrtfinale:

Đoković (1) - Tipsarević (7) 6-1, 7-6(6)

Murray (3) - Berdych (5) 6-3, 7-5

Del Potro (8) - Tsonga (4) 7-6(1), 6-2

Federer (2) - Južnij 6-3, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika