02.03.2012. / 16:10

Autor: Totalsport

Rebensburg za 6 stotinki brža od Maze

Amerikanka Lindsey Vonn je sve bliže da i matematički osigura novi veliki Kristalni globus, makar ga ja realno već osvojila i ranije

Viktoria RebensburgViktoria RebensburgNjemačka skijašica Viktoria Rebensburg osvojila je veleslalomsku utrku Svjetskog kupa koja se ovog petka vozila u njemačkom Ofterschwangu. Za šest stotinki je Rebensburg nadmašila Slovenku Tinu Maze.

Te su dvije skijašice bile vodeće i nakon prve vožnje i to na istim pozicijama. Na kraju je Rebensburg zadržala malu, ali dovoljnu prednost za osvajanje 100 bodova s kojima je došla na prvo mjesto veleslalomskog redoslijeda. Rebensburg sada ima 390 bodova, a druga Francuskinja Tessa Worley 44 manje.

Inače, u petak su spomenute dvije skijašice (Rebensburg i Maze) potpuno nadmašile konkurenciju, pa su tako trećeplasirane Talijanka Curtoni i Austrijanka Görgl zaostale svaka po 74 stotinki.

Amerikanka Lindsey Vonn je sve bliže da i matematički osigura novi veliki Kristalni globus, makar ga ja realno već osvojila i ranije. Danas je Vonn bila deseta. Maze je sa današnjih 80 bodova, pak, pobjegla Njemici Mariji Höfl-Riesch na drugom mjestu ukupnog redoslijeda.

Svjetski kup u Ofterschwang (veleslalom):

1. Viktoria Rebensburg (Njem) 2:33.30

2. Tina Maze (Slo) +0.06

3. Irene Curtoni (Ita) +0.74

3. Elisabeth Görgl (Aut) +0.74

5. Jessica Lindell-Vikarby (Šve) +0.76

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1628

2. Tina Maze (Slo) 1154

3. Maria Höfl-Riesch (Njem) 1046

4. Elisabeth Görgl (Aut) 882

5. Julia Mancuso (SAD) 823

...

Redoslijed u veleslalomu:

1. Viktoria Rebensburg (Njem) 390

2. Tessa Worley (Fra) 346

3. Elisabeth Görgl (Aut) 281

...

Vezane vijesti

Kröll pao s motocikla, završio na operaciji

Kröll pao s motocikla, završio na operaciji

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa skijaša u spustu, 31-godišnji Austrijanac Klaus Kröll, u utorak je pri rekreativnoj vožnji pao s motocikla-krosera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika