03.03.2012. / 11:32

Autor: Hina

Zbog skidanja EU zastave kažnjena sa 102 eura

Na splitskome Prekršajnom sudu Kristina Ćurković, aktivistica udruge "Volim Hrvatsku, ne u EU" osuđena je na novčanu kaznu u iznosu od 102 eura zbog remećenja javnog reda i mira zbog uklanjanja zastave Europske unije (EU) sa zgrade Banovine u travnju prošle godine i stavljanja hrvatske zastave, doznaje se na tom sudu.

Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL (arhiva)Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL (arhiva)Na splitskome Prekršajnom sudu Kristina Ćurković, aktivistica udruge "Volim Hrvatsku, ne u EU" osuđena je na novčanu kaznu u iznosu od 102 eura zbog remećenja javnog reda i mira zbog uklanjanja zastave Europske unije (EU) sa zgrade Banovine u travnju prošle godine i stavljanja hrvatske zastave, doznaje se na tom sudu.

Kristina se na suđenju i dalje držala svoje obrane kazavši da je samo štitila ustavno-pravni poredak Hrvatske, te da ima pravo biti čuvar snova svog naroda.

"U zadnjem ratu naši su očevi bili primorani uzeti puške i braniti svoju zemlju. Ja sam s tim poticajem skinula zastavu i postavila onu zbog koje su bili mučeni, silovani, ubijani i masakrirani. Zastave imaju svoju posebnu težinu, jer simboliziraju vlast nad određenim teritorijem", kazala je u svojoj obrani Ćurković.

Sudilo joj se po Zakonu o javnom redu i miru, točnije zbog prekršaja iz članka 18. jer je uklonila javno istaknuti predmet, imovinu Grada Splita.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 03.03.12. 15:39

Za 30 godina ovo možda bude detalj ponosa u njenoj biografije.
One koji su slučaj prijavili i sudili povijest neće pamtiti


registracija
28/4/10

Zvonko, 03.03.12. 18:17

Svaka čast Kristini a osuda suda i sudca koji donosi "mađaronske" presude 21. stoljeća. Dodvorništvo i poltronstvo povijesnih razmjera. Kršenje ustava i zakona o grbu, zastavi i lenti. Dok performanser, po Obersnelu umjetnik, Janez Janša trga službenu hrvatsku trobojnicu, koji se čin proglašava umjetničkim izričajem dotle se skidanje protuzakonito postavljene EU zastave sa hrvatske institucije kažnjava novčanom kaznom.

Nudim se Kristini snijeti trošak kazne.


registracija
10/2/12

Hazu, 03.03.12. 20:00

Liepo ona zbori,ali zakon je zakon,a ako smo rušili šugoslaviju prije 21 godinu,a jesmo,čemu onda sad protivljenje u EU.
Sad tren hoćemo,tren nećemo u EUROPU,mislim krajnje neozbiljno.
Gubimo dosta sa ulaskom,a što smo imali do ulaska???
Imali smo 23000 ubijenih zahvaljujući što nismo u njoj kakva jest da jest,a nama će uviek pojam biti europa ma koliko protivnika imali,jer nikad kod nas nećete pročitati naslova REKORD zaposlenosti kao u Njemačkoj moćnoj


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 03.03.12. 20:01

U Hrvatskoj ''drzavi'' ekskluzivno pravo na domoljublje imaju samo neki ljudi, zadnjih 20-ak godina. Ti ekskluzivci su toliko ''napredni'' da uz vec opce prihvacena europska pravila ponasanja, koja tako pedantno implementiraju, kao u ovome primjeru, jos su toliko daleko ''dogurali'' da je europska valuta vec sama po sebi postala samopodrazumijevajuca hrvatska stvarnost. Ali mozda vecina hrvatskoga naroda osjeca drugacije, zar ne? Hrvatski narod! A sto je to? To smo bili nekada davno, zar ne? Tada smo imali sasvim drugaciji osjecaj i poimanje vezano za nas same. Osjecali smo se vise ljudima i bili smo bolji i ispunjeniji ljudi koji su mogli i htjeli vise pomoci jedni drugima, zar ne?


registracija
9/3/10

nostradurus, 03.03.12. 22:19

Da je ta presuda donešena u Americi, Kristina ne bi morala platiti ništa. Naime, zahtijevanje plaćanja u valuti koja nije US dolar (domicilna) podrazumjeva da je time dug podmiren i bez plaćanja.

Moj komentar je svega. Stjeram ih sve u EU i da se ne vraćaju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika