03.03.2012. / 12:52

Autor: Hina

Bivši radnici:

Podrška bilo kojem kupcu, pa i bivšim vlasnicima Dalmatinke

Radnici su se okupili jutros ispred tvornice gdje ih je bivši radnik Zvonko Šimunović izvijestio o pismu namjere koje su braća Ladini i njihovi partneri iz Varaždina i Rijeke poslali ministru financija Slavku Liniću

ArhivaArhivaOko 50 bivših radnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju najavilo je da će dati podršku bilo kojem kupcu, pa tako i braći Ladini, bivšim vlasnicima tvornice, ako namire njihova potraživanja i nastave proizvodnju.

Naime, radnici su se okupili jutros ispred tvornice gdje ih je bivši radnik Zvonko Šimunović izvijestio o pismu namjere koje su braća Ladini i njihovi partneri iz Varaždina i Rijeke poslali ministru financija Slavku Liniću.

U pismu namjere stoji, kaže Šimunović, da bi, ako počne proizvodnja u Dalmatinki Novoj, bilo zaposleno 250 radnika koji bi se bavili tekstilom. Nije naveo kakve interese imaju drugi partneri.

Predsjednica Odbora vjerovnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju Iva Radonja došla je na taj skup ali ga nije podržala jer smatra da bi Ladini kao i svi drugi zainteresirani kupci trebali javiti Trgovačkom sudu u Splitu i po tržišnim uvjetima kupiti tvornicu za 27 milijuna kuna.

Ladiniji se nisu javili na raspisani natječaj Trgovačkog suda u Splitu jer smatraju da su oštećeni od strane Ministarstva financija i Porezne uprave te su pokrenuli postupak mirne nagodbe. Ladiniji tvrde da im je bio protuzakonito bio blokiran račun zbog čega je na kraju došlo do stečaja tvornice.

Odbor vjerovnika Dalmatinke Nove je za travanj najavio novi natječaj za prodaju tvornice.

Vezane vijesti

Josipović, Bebić i Kosor na alkarskom prijemu

Josipović, Bebić i Kosor na alkarskom prijemu

Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade Jadranke Kosor uoči današnje 296. Sinjske alke,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika