12.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

RASTU PODJELE MEĐU STRANKAMA DESNICE

HSP OŠTRO NAPAO HDZ ZBOG KOALICIJE SA SDSS-OM U VUKOVARU

HSP OŠTRO NAPAO HDZ ZBOG KOALICIJE
SA SDSS-OM U VUKOVARU


Sukob na političkoj desnici sve više se zaoštrava: odgovor na HDZ-ove optužbe upućene HSP-u, uslijedio je danas na HSP-ovoj konferenciji za novinare. «HDZ ima pravo raskinuti koaliciju s HSP-om, a mi imamo pravo reagirati na takav njihov potez», izjavio je potpredsjednik HSP-a i saborski zastupnik Miroslav Rožić.
U nedostatku političkih argumenata, kaže Rožić, vukovarski HDZ posegnuo je za najprljavijom metodom osobnih kleveta i uvreda upućenih predsjedniku HSP-a Anti Đapiću. Pravaši, pak, optužuju HDZ da je svojim koaliranjem sa SDSS-om izgubio svaku vjerodostojnost stranke koja zastupa hrvatske nacionalne interese. «Riječ je o očajničkom potezu HDZ-a jer je poznato da ni jedna stranka na predstojećim izborima neće koalirati s njima, pa se oni okreću srpskim strankama u nadi da će ih SDSS i slični vratiti na vlast», izjavio je Velimir Kvesić, zamjenik predsjednika Glavnoga stana HSP-a. U Vukovaru nije došlo do krize vlasti, kako tvrdi HDZ, već do krize morala, zaključio je Ante Penava, predsjednik županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije.

Vezane vijesti

Đapić se povlači iz HSP-a

Đapić se povlači iz HSP-a

Anto Đapić povlači se iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Tako je objavio u priopćenju odaslanom medijima, a u kojem je naveo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika