03.03.2012. / 15:35

Autor: Hina

SDP 'poboljšava komunikaciju'

Na pitanje novinara što nije valjalo u protekla dva mjeseca Opačić je naglasila kako je komunikacija zapravo ono na čemu treba raditi

Photo: Duško Marušić/PIXSELLPhoto: Duško Marušić/PIXSELLStotinjak dužnosnika SDP-a, članova Vlade i Sabora iz redova te stranke, koji su se jučer okupili u porečkom hotelu "Diamant", nastavili su danas raspravu o mjerama za ubrzanje reformi u državi, ali i o boljoj koordinaciji između Vlade i Kluba zastupnika.

"Raspravljamo o boljoj koordinaciji Vlade i Kluba zastupnika jer smo nakon dva mjeseca rada u Vladi odlučili razgovarati o međusobnoj komunikaciji odnosno o tome što treba popraviti u tim odnosima, što nije funkcioniralo u protekla dva mjeseca", rekla je potpredsjednica SDP-a i Vlade te ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Dodala je kako je komunikacija unutar stranke od iznimnog značaja kako bi se što bolje predstavili projekti i zakoni koji se donose u Vladi.

Na pitanje novinara što nije valjalo u protekla dva mjeseca Opačić je naglasila kako je komunikacija zapravo ono na čemu treba raditi. "Nama je ta komunikacija s članovima parlamenta važna jer su oni ti koji odlučuju i raspravljaju o predloženim projektima i zakonima koje onda moraju zastupati i braniti u parlamentu", kazala je Opačić.

"Vlada je u protekla dva mjeseca puno učinila" rekla je, "pa je tako donijela proračun prije roka te usvojila niz zakona koji su prvenstveno išli u smjeru pomoći hrvatskom gospodarstvu".

"Mislim da smo donijeli veliki broj ključnih zakona i zato ispada da je najviše pozornosti bilo posvećeno ministarstvu gospodarstva i financija", rekla je Opačić. Dodala je kako se upravo u tim ministarstvima "trebao napraviti žešći korak kako bi gospodarstvo moglo dalje".

Hrvatska je mala zemlja, kazala je, i stoga je prostor sužen u iznalaženju kvalitetnih kadrova i vrhunskih menadžera. "Svjesni smo da smo naslijedili teško stanje u gospodarstvu i javnim poduzećima, i to je nešto što moramo mijenjati te nam zato trebaju vrhunski menadžeri", kazala je Opačić.

Također je rekla kako ova Vlada želi uspostaviti "poštenu i transparentnu politiku prema građanima".

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na pitanje novinara o čemu se konkretno raspravlja na ovom stranačkom skupu kazao je kako na njemu nema govora o unutarstranačkim izborima već o komunikaciji kluba zastupnika i Vlade, a sve kako bi se poboljšao i rad u parlamentu.

"Brojni ispravci netočnih navoda stvorili su atmosferu oko Sabora kao da je riječ o kokošinjcu", poručio je Jovanović dodavši kako saborski zastupnik svoj ugled ne stječe ispravcima nego kvalitetnim raspravama.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 03.03.12. 17:19

G.predsjednik Josipović je trenutno hibernirajući član SDP-a.On je dokazani borac za zaštitu intelektualnog vlasništva.Svi Hrvati su doznali o kojem se novcu tu radi kad se štiti pamet.Preko Udruga i ZAMPA distribuira se preko 150 miliuna kuna štićenicima.Molim premijera da obavezno pošalje u Sabor prijedlog Anexa Zakona o zaštiti intelektualnog vlasništva članova Vlade! Zašto? Pa npr. dizajneri marke KAMENSKO imaju neka prava,radnici DALMACIJA VINA isto imaju neke pameti,ĐAKOVŠTINE ,molim lijepo, da ne nabrajam cijeli popis u današnjem VL ..uništenih,pokradenih ili lopovski privatiziranih poduzeća!Pa valjda su radnici tih poduzeća imali koje zrno pameti u glavi a ne samo muzikaši i njihovi stihoklepci ! G.Jovanoviću.zamolite g.Josipovića da Vas poući kako to ide.


registracija
26/10/11

eezy, 03.03.12. 18:06

Kako bi se svidjelo gosp. Jovanoviću da se odmah ukine Sabor i osnuje CK? Čemu te pojedinačne faze?
Što ono još kaže? Neće Sabor biti kokošinjac!!! Hajde?


registracija
26/10/11

eezy, 03.03.12. 18:13

Opačićka je rekla da imaju problem pronalaženja kvalitetnih kadrova. Kao, Hrvatska je mala zemlja…
Nije srećo, nego nema pametnog Hrvata koji bi se htjeo"družit" s vama!


registracija
11/1/10

fluid, 04.03.12. 11:48

Gospodine Milanoviću. Vi inače volite razne prispodobe i metafore.Možda Sabor više neće biti kokošinjac ali ako postane svinjac,nije li to iz zla u gore ? Zašto baš svinjac? Pa recimo da ste vjerovatno i Vi čuli za onu biblijsku;"ne bacaj bisere pred svinje.Bisere svinje pojedu a tebe rastrgaju"! Toliko jasnih nedjela u Hrvatskoj,toliko jasnih kriminalaca u Hrvatskoj,toliko jasne sirotinje proizišle iz lopovluka jasnih kriminalaca,toliko jasnih poruka onih koji su vas izabrali da to ispravite ,da je upitno jeste li glupi ili gluhi !? Iz svega proizilazi da sve radite namjerno.Dakle,javnost i njihovo stanje kao i prijedlozi šta to trebate uraditi sa postojećim stanjem,su čisti biseri za vas u vlasti.A šta vi radite?Poješćete to biserje a narod ćete rastrgati.Jednog po jednog.Eto,zato Sabor zaista može iz zlog stanja(kokošinjca)u još gore(svinjac).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika