03.03.2012. / 17:20

Autor: Hina , Nacional.hr

Sirijske snage i dalje bombardiraju Homs

Sirijska vojska je u subotu ujutro pokrenula ofenzivu na pobunjenike u u selu Ain al-Beida, nedaleko granice s Turskom. U toj operaciji sudjeluje 2.000 vojnika i 15 tenkova

Arhiva/ilustracijaArhiva/ilustracijaSirijske snage nastavile su u subotu bombardirati Homs i blokirati humanitarne konvoje s pomoći i gorivom za bivše pobunjeničko uporište, rekli su aktivisti i humanitarni djelatnici, a zasad se ne zna točan broj žrtava, ali ranjenici prema tim izvorima stižu u gradsku bolnicu.

Ekipe Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) i sirijskog Crvenog polumjeseca nisu uspjele stići do okruga Baba Amr u zapadnom dijelu Homsa gdje vladaju katastrofalni humanitarni uvjeti, nema električne energije, hrane, vode ni medicinske pomoći bolesnima i ranjenima. Glasnogovornik ICRC-a je rekao da traju pregovori s vlastima o ulasku u Baba Amr.

Sirijska vojska je u subotu ujutro pokrenula ofenzivu na pobunjenike u u selu Ain al-Beida, nedaleko granice s Turskom. U toj operaciji sudjeluje 2.000 vojnika i 15 tenkova.

Na jugu Sirije, u Deri je u samoubilačkom napadu ubijeno sedam ljudi a 20-ak je ranjeno. Sirijska vlada je navela da se radi o samoubilačkom bombaškom napadu kada je aktiviran eksploziv u automobilu.

Prema podacima sirijskog ureda ua ljudska prava u subotu je u Siriji ubijeno najmanje 17 ljudi, većinom civila.

Organizacija za ljudska prava Human Rights Watch je u subotu obznanila da su sirijske snage tijekom 27-dnevnog bombardiranja Homsa ubile 700 ljudi, te da na taj grad u jedan sat padne 100 granata.

U prosvjedima protiv Asadovog režima, koji su počeli u ožujku 2011. mirnim demonstracijama i kasnije rerasli u pobunu, je prema podacima UN-a poginulo oko 7.600 ljudi, dok aktivisti tvrde da je poginulo više od 8.000 ljudi.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 03.03.12. 18:58

Referendum je pokazao što narod misli i zato treba očistiti teroriste (zapadna kuhinja).
Isto kao što su izbori kod nas pokazali da narod želi crvene na vlasti, pomirili smo se s tim.


registracija
9/3/10

nostradurus, 03.03.12. 22:26

Ne kužim, da je to RH poduzela protiv Knindža, bilo bi legitimno i zapad ne bi imao što reći. Kako je ovdje priča drugačija? Ovo je samo početak kraja. Dok zadnja neovisna država ne bude razrušena i pokorena banksterima, neće se stati.
reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika