04.03.2012. / 09:16

Autor: Hina

Merkel i europski moćnici protiv Hollandea

Merkel, talijanski premijer Mario Monti i španjolski Mariano Rajoy "dogovorili su se usmeno" da neće primiti Hollandea koji po anketama ima više izgleda za pobjedu na francuskim predsjedničkim izborima od Nicolasa Sarkozyja, po Der Spiegelu

Nicolas Sarkozy i Angela MerkelNicolas Sarkozy i Angela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel i njezini konzervativni kolege iz Italije, Španjolske i Velike Britanije dogovorili su se da će uskratiti gostoprimstvo socijalističkom kandidatu na francuskim predsjedničkim izborima Francoisu Hollandeu, piše tjednik Der Spiegel koji će izaći u ponedjeljak.

Merkel, talijanski premijer Mario Monti i španjolski Mariano Rajoy "dogovorili su se usmeno" da neće primiti Hollandea koji po anketama ima više izgleda za pobjedu na francuskim predsjedničkim izborima od Nicolasa Sarkozyja, po Der Spiegelu. Britanski premijer im se pridružio.

Kako navodi tjednik, konzervativne čelnike je "sablaznila" Hollandeova izjava o ponovnom pregovaranju o fiskalnom ugovoru, presudnom za spašavanje eurozone.

Merkel treba sudjelovati na jednom ili više Sarkozyjevih predizbornih skupova. Hollande se narugao na račun te potpore kazavši kako činjenica da Sarkozyju "treba" Angela Merkel "govori sve o njegovu položaju".

Hollande je bio zatražio da ga primi Merkel koja nije htjela reći hoće li u Berlinu primiti socijalističkog suparnika "svog" kandidata.

Merkel bi se s Hollandeom trebala sastati u Berlinu u svibnju, ali ta informacija nije potvrđena.

Francuski predsjednički izbori održat će se 22. travnja i 6. svibnja.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 04.03.12. 09:28

He he he, volja naroda više nije bitna nego volja močnika, i zato ovčice drage pripremajte se za najgore


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika