04.03.2012. / 12:10

Autor: Hina

Kina je za prekid sirijskog nasilja a protiv upletanja

"Kina se protivi svakoj vojnoj intervenciji i svakom pritisku u svrhu 'promjene režima' u Siriji", rekao je visoki dužnosnik, a prenijela je agencija. "Ne želimo da se itko miješa u sirijske nutarnje stvari pod izlikom 'humanitarnih' pitanja", kazao je

Wen Jiabao, kineski premijerWen Jiabao, kineski premijerKina poziva sirijsku vladu i sve "zainteresirane strane" da prekinu nasilje i protivi se svakom upletanju u Siriji izvana koje se skriva iza "humanitarnih" razloga, javlja u nedjelju agencija Xinhua, pozivajući se na kinesko ministarstvo vanjskih poslova.

Službena novinska agencija javlja da je ministarstvo objavilo priopćenje visokog dužnosnika čije ime nije otkrilo, u kojemu poziva na dijalog između sirijske vlade i onih koji pokazuju "političke težnje".

"Visoki dužnosnik traži u priopćenju od sirijske vlade i zainteresiranih strana da odmah, potpuno i bezuvjetno, prekinu svako nasilje, osobito ono nad nedužnim civilima", ističe agencija.

U priopćenju se usto ističe da se Kina protivi bilo kakvu upletanju u Siriji izvana.

"Kina se protivi svakoj vojnoj intervenciji i svakom pritisku u svrhu 'promjene režima' u Siriji", rekao je visoki dužnosnik, a prenijela je agencija. "Ne želimo da se itko miješa u sirijske nutarnje stvari pod izlikom 'humanitarnih' pitanja", kazao je.

Kina se u sirijskoj krizi dvaput pridružila Rusiji u UN-ovu Vijeću sigurnosti gdje su blokirale nacrte rezolucije kojima se osuđuje režim Bašara al-Asada zbog krvava gušenja narodne pobune koja traje već 11 mjeseci.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika