04.03.2012. / 14:34

Autor: Hina

Nepopularni Sarkozy se okreće 'desnici'

Sarkozy je u posljednje vrijeme potporu izgubio među umirovljenicima i starijom populacijom. Sada se njegova kampanja sve više okreće udesno, uz odbacivanje "multikulturalizma" i obećanje da će smanjiti broj imigranata

ArhivaArhivaFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy u anketama stoji lošije u odnosu na svog socijalističkog protivnika Francoisa Hollandea koji bi mogao lako odnijeti pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora 6. svibnja, prema rezultatima istraživanja javnog mišljenja objavljenim u nedjelju.

Istraživanje za LH2-Yahoo pokazalo je da je Sarkozyjeva popularnost pala za tri posto i zaustavila se na 23 posto ispitanika. Hollande je pao za 1,5 posto, ali još uvijek uživa potporu 30,5 posto ispitanika u prvom krugu izbora 22. travnja, pokazali su rezultati ankete. Kad bi se drugi krug izbora održao sada, Hollande bi imao potporu 58 posto birača, a Sarkozy 42 posto.

Sarkozy je u posljednje vrijeme potporu izgubio među umirovljenicima i starijom populacijom. Sada se njegova kampanja sve više okreće udesno, uz odbacivanje "multikulturalizma" i obećanje da će smanjiti broj imigranata, kako bi privukao birače iz Nacionalnog fronta Marine Le Pen.

Prema anketi, na trećem mjestu po glasovima birača je centristički kandidat Francois Bayrou, a na četvrtom Marine Le Pen.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika