04.03.2012. / 15:08

Autor: Hina

Otkaz menadžeru Chelsea

Portugalcu je presudio posljednji ligaški poraz od West Bromwich Albiona (0:1) nakon kojeg su 'Bluesi' pali na peto mjesto sa čak 20 bodova zaostatka za liderom Manchester Cityjem

ArhivaArhivaNakon svega osam mjeseci provedenih za kormilom engleskog nogometnog premierligaša Chelsea portugalski stručnjak André Villas-Boas (34) je dobio otkaz.

Portugalcu je presudio posljednji ligaški poraz od West Bromwich Albiona (0:1) nakon kojeg su 'Bluesi' pali na peto mjesto sa čak 20 bodova zaostatka za liderom Manchester Cityjem.

"Rezultati koje ostvarujemo i igre koje prikazujemo daleko su od naših očekivanja. Ulazimo u ključni period ove sezone, a nažalost nema nikakvih pozitivnih pomaka zbog čega smo raskinuli suradnju s dosadašnjim menadžerom," poručili su sa Stanford Bridgea. Do izbora novog menadžera Chelsea će voditi Roberto di Matteo.

Villas-Boas je vodio 'Bluese' u 40 susreta i pritom je ostvario 19 pobjeda, 11 neodlučenih susreta i 10 poraza. Pod njegovim vodstvom Chelsea se oprostio od borbe za naslov prvaka, a sada je ugrožena i pozicija koja vodi u Ligu prvaka. 'Bluesima prijeti i ispadanje u osmini finala Lige prvaka nakon što su u prvom susretu izgubili od Napolija 1:3.

AVB je stigao u London u lipnju prošle godine nakon što je na klupi Porta osvojio trostruku krunu - prvenstvo, kup i Europsku ligu.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika