04.03.2012. / 19:01

Autor: Hina

Peres:

"Izrael će pobijediti u sukobu s Iranom"

"Iran je sotonski, okrutan i moralno izopačen režim", rekao je Peres pred velikim brojem izaslanika AIPAC-a, najvećeg proizraelskog lobija u SAD-u

Shimon Peres Shimon Peres Izrael će "pobijediti" bude li se morao sukobiti s Iranom, čija je vlast "sotonska, okrutna i moralno izopačena", rekao je u nedjelju predsjednik židovske države Shimon Peres u govoru pred proizraelskim lobijem u Washingtonu.

"Iran je sotonski, okrutan i moralno izopačen režim", rekao je Peres pred velikim brojem izaslanika AIPAC-a, najvećeg proizraelskog lobija u SAD-u. "Mir je uvijek izbor kojemu dajemo prednost, ali budemo li se morali boriti, vjerujte mi da ćemo pobijediti", dodao je.

Predsjednik Barack Obama treba u nedjelju održati govor na godišnjoj skupštini te lobističke skupine, dan uoči susreta s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom koji se očekuje s nestrpljenjem.

Iranski režim se "temelji na uništenju, on je uvreda ljudskom dostojanstvu", dodao je izraelski predsjednik. "Iran je središte, pokrovitelj i financijaš terora u svijetu. Iran je opasnost za cijeli svijet", dodao je.

"Prijeti Berlinu kao i Madridu, Delhiju kao i Bangkoku. Ne samo Izraelu", kazao je.

"Iran želi nadzirati Bliski istok kako bi mogao nadzirati velik dio svjetskog gospodarstva. Mora ga se zaustaviti i bit će zaustavljen", rekao je dobitnik Nobelove nagrade za mir.

Godišnja skupština AIPAC-a i posjet izraelskih čelnika događaju se u prilikama obilježenim prijetnjom Izraela da će jednostrano napasti Iran kako bi ga spriječio da ostvari nepovratan napredak na putu prema proizvodnji atomskog oružja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 04.03.12. 19:36

Izrael hoće DOMINACIJU,jel to u redu????

NIJE


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.03.12. 19:46

Izraelci su isto ARAPI --kako to da se braca kolju mrdjusobno......


registracija
18/9/10

Brobi, 04.03.12. 20:16

Zidovski predsjednik je izjavio. Kad zidovski narod pogleda gore za sigurnost i pomoc vide mene i predsjednika vlade. Kada mi pogledamo gore nevidimo nikoga osim plavog neba i sva odgovornost zidovske sigurnosti je na nama. Koga vidi USA predsjednik kad pogleda gore a koga vidi HR kad pogleda gore? Nevjerovatno ali istinito i oni vide ovu dvojicu.


registracija
27/11/11

Culex, 04.03.12. 21:01

Kako brzo prolazi vrijeme! Yonatan Natanyahu,brat današnjeg izraelskog premijera Benjamina Natanyahua,vodi eskadrilu na put od 4000 km.Cilj je aerodrom u Entebbeu(Uganda).,osloboditi 100 Židova otetih sa strane arapskih i njemačkih terorista.Nakon 30 min.borbe,biva uništeno pola ugandskog ratnog zrakoplovstva,umiru teroristi,pogiba vođa IDF-a Yonatan Natanyahu i ranjeni izraelski komandos kojeg ubija ugandska vojska,ranjenog,u bolnici.Vračaju se herculesom u Tel Aviv. Apsolutno sam siguran da država Izrael ne želi rat.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 04.03.12. 21:47

Izrael i Iran su samo zemlje pijuni preko kojih treća strana do daljnjeg odgađa drugi Kristov dolazak.Američka čizma na izraelskom tlu sa blagoslovom engleske krune jedini je razlog zašto se NWO tako temeljito priprema stoljećima.U ovoj masovnoj gušterijadi vjerujem da će pobijediti zdravi razum onih kojima je Kristova država na današnjem izraelskom tlu nakon pomicanja polova prvi i jedini cilj.


registracija
28/4/10

Zvonko, 04.03.12. 22:10

Kako smo postali medijski "zamorci"?

Nakon desetljeća medijskog drukanja po kojemu se Američka nacionalna sigurnost brani po cijelom svijetu na način da je preventivni rat jedna od bitnijih strategija te obrane, gotovo se nestvarnim čini povlačenje paralele s našim ratnim iskustvima. Naime, ti isti koji nas uvjeravaju da Amerika (Izrael) ima Bogom dano pravo da se brani u Bagdadu, Teheranu ili Kabulu, nama kroz politiku Haaškog suda ne dozvoljava čak niti egzistencijalnu obranu! Što je najgore, uslaskom u NATO, i mi smo postali dio strategije preventivnog ratovanja za tuđe interese.

Ako promatramo samo ostvarene NATO ciljeve (pri tome zanemarujući metodologiju ostvarenja) i usporedimo ih s Hitlerovim idejama iz Mein kampfa, brzo možemo zaključiti da u zadnjih 50 godina imamo ostvarivanje tih preuzetih nacističkih Drangova, zamaskiranih idejom širenja demokracije i sofisticiranijeg izričaja! Pri tome se jasno može i danas primjetiti hrvatsko kvislinštvo, ratovanje kod Staljingrada te nedostatak slobode i suvereniteta.

U tom svjetlu, samo jaka Kina i Rusija mogu biti garancija neke izvjesne uravnoteženije budućnosti, ukoliko ratnici za demokraciju nisu u tijeku rušenja glavnih konkurenata financijskim i resurskim streljivom! Hladni rat je bila dionica mirnije povijesti čovječanstva!


registracija
14/11/07

laufer, 04.03.12. 23:15

Tako je Zvonko!
Usreći nas sve skupa i odseli se u Rusiju i Kinu i tamo nastavi svoju borbu protiv Amerike, komunista, jugonostalgičara, Srba i ostalih zlih neprijatelja.
Predlažem Moskvu kao prvi izbor, sada kada su Putin i Medvjedev (opet) zamijenili mjesta, sloboda i demokracija ima da bujaju.
Baš onako kako ti voliš.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.03.12. 23:44

Car je gol, ali se mnogi ne usude to javno izreći.


registracija
30/11/10

jato, 05.03.12. 07:01

Izrael treba izbrisati sa zemlje i neće biti kukanja ni ratova.


registracija
17/12/10

zmaj, 05.03.12. 08:32

Zvonko ČETNIČE!


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 05.03.12. 08:53

Iz-RA-el, ovo RA je simbol za Svjetlo -svjetlost-, a Bog nije u Svjetlu vec u Tami , u svjetlu je LUZIFER...


registracija
27/11/11

Culex, 05.03.12. 09:12

Država Izrael razmjenjuje 18.10.2011. 1020 palestinskih osuđenika za svog vojnika Gilad Shalida.Neki od Palestinaca cijelo vrijeme imaju zaštitu Mossada od židovskih ortotoksa.Danas u Siriji i Iranu ima oko 60 tisuća Židova koji i ne žele živjeti u Izraelu.Pa sad,dali je car potpuno gol?


registracija
17/12/10

zmaj, 05.03.12. 10:44

Ne budite antisemiti, Ranko ima da nas sve pohvata!


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 05.03.12. 13:52

zidovisu kao i nasi cigani,nikad nisu postojali,i nomadski hodaju po svjetu,gdje bolje tu dulje,nikad ni su imali vlastitu drzavu,uvjek su tudje otimali,i zivjeli na genocidnoj tvorevini....


registracija
18/9/11

sibac, 05.03.12. 20:11

Cionizam=nacizam


registracija
10/10/09

denhaag, 06.03.12. 09:10

U cudnom vremenu zivimo kada dva Nobelovca za mir (Peres, Obama) diskutiraju o buducem ratu. Ili nesto nije u redu sa nagradom ili je sve otislo u krivo. Preporucam procitati tekst u Vecernjaku: Prosta Pravda; Kruno Cudina.


registracija
27/11/11

Culex, 06.03.12. 11:35

Iako je,s povjesne točke gledanja,vremenske distance poraća su minorne,no,pokušajući sve staviti u imalo suvisli sažetak,uviđamo da rat nikada nije donio pobijedu,da o pobjedniku nije vrijedno spomena.Dakle,nadmočna strana,superiorna u komponentama neminovnog poraza protivnika,uviđa besmisao rata,te i sam početak percipira kao svoj dio poraza.Jasno predvidiv slavoluk gubi smisao i te pirove pobjede nikome više ništa ne znače."Pobjednik" ne želi rat,jer nema pobjeđenog niti ratnog plijena.Ta vremenska distaca,vrlo mala,tek nekih 4-5 tisuća godina,potvrđuje besmisao "pobijede".Dakako da se slažem,da ljudska priroda traži aplauz.Suptilnost duha(dogovaranja) nema brzog profita,koji nam je jedini shvatljiv.


registracija
12/1/11

siziff, 06.03.12. 21:47

Najstariji i najistinitiji zakon je zakon sile, zakon jačega.
Dali je to intelektualna snaga=sila, ili je to snaga šake= sila, sporedno.Skoro svi je koriste
Ne opravdavam to, ali to je fakat i to se mora uvažiti kao nepobitna činjenica

Da nema toga, te činjenice, na strani Izraela, već bi ih odavno mica popapala.

Može se puno lamentrirati o tome i na tu temu, ali dilbere moj; na divljem zapadu je preživljavao onaj koji je brže potegnuo.
Ne samo na divljem zapadu, nego posvuda.
Od onda se nije puno promjenilo
Vi koji ste protiv; (isključimo pravnu državu)..... vi bi sigurno čekali susjeda zlih namjera, da si stvori uvjete za skidanje vaše glave sa ramena, ili bi ga preduhitrili, ako za to postoje uvjeti i mogučnosti ?


registracija
12/1/11

siziff, 06.03.12. 21:53

SORY ....lapsuz linguae...LAMENTIRATI


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika