05.03.2012. / 10:51

Autor: Totalsport

ATP Delray Beach: Anderson do drugog naslova karijere

Anderson je s jednim breakom više uzeo prvu dionicu rezultatom 6-4

Foto: Ilustracija (Wikipedia)Foto: Ilustracija (Wikipedia)Južnoafrikanac Kevin Anderson pobjednik je teniskog ATP turnira iz serije 250 koji se proteklog tjedna igrao na betonu Delray Beacha. Anderson je u finalu bio bolji od Australca Marinka Matosevica sa 6-4, 7-6(2).

Bio je to prvi susret ove dvojice tenisača na ATP Touru. Igrali su jednom u 1. kolu Challenger turnira u Baton Rougeu kada je pri rezultatu 2-6, 7-5, 6-6 Matosevic odlučio predati susret zbog ozljede.

Ovoga puta predaje nije bilo, a Južnoafrikanac je stigao do svog drugog naslova u karijeri, nakon što je prošle sezone slavio u svom Johannesburgu. Nakon prvog seta u kojem su početni udarci izgubljeni u pet navrata od 10 odigranih gemova, drugi set ponudio je puno čvršću igru na vlastitom servisu s obje strane.

Anderson je s jednim breakom više uzeo prvu dionicu rezultatom 6-4. Zatim je propustio čak osam break-lopti u drugom setu prije negoli je sa 7-2 riješio pitanje pobjednika u tie-breaku drugog seta.

Spomenimo i da je ovo Matosevicu prvi finale turnira s ATP Toura, a ujedno i najbolji rezultat karijere.

ATP Delray Beach, finale:

Anderson (7) - Matosevic 6-4, 7-6(2)

Vezane vijesti

Karlović sredio braću Bryan, Dodig ispao

Karlović sredio braću Bryan, Dodig ispao

U pojedinačnoj konkurenciji se hrvatski tenisač Ivo Karlović nije proslavio tijekom ATP turnira u Delray Beachu. Pao je na prvoj stepenici i to od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika