06.03.2012. / 10:24

Autor: Totalsport , Nacional.hr

HSV: Nećemo produljiti ugovor Petriću

Želimo se više koncentrirati na mlađe igrače, te uravnotežiti visinu plaća kod svih nogometaša - rekao je sportski direktor HSV-a

Mladen Petrić (Reuters)Mladen Petrić (Reuters)Njemački nogometni Bundesligaš HSV objavio je u ponedjeljak vijest da je digao ruke od hrvatskog reprezentativca Mladena Petrića te da mu ne misli produljivati ugovor na kraju tekuće sezone.

- Mladen je postigao mnogo pogodaka za HSV i dobio je mnogo dobrih stvari klubu. Bio je i još uvijek je naš vrlo vrijedan i važan igrač. Međutim, u budućnosti želimo napraviti tranziciju cijele momčadi. Želimo se više koncentrirati na mlađe igrače, te uravnotežiti visinu plaća kod svih nogometaša - rekao je sportski direktor HSV-a Frank Arnesen.

Petrić je u ljeto 2008. godine stigao u HSV iz Borussije Dortmund za 7.3 milijuna eura. Otada je u 127 utakmica bio strijelac 60 golova, a ove je sezone u 17 susreta šest puta tresao protivničke mreže.

- Pala je odluka s kojom se moram pomiriti. Želio sam potpisati još jedan dugogodišnji ugovor i ostati u klubu. HSV to nije želio. Ne preostaje mi ništa drugo negoli sa suigračima na što kvalitetniji način završiti tekuću sezonu. Nakon toga ću vidjeti kamo će me put nanijeti - izjavio je hrvatski reprezentativac za službene internetske stranice hamburškog Bundesligaša.

Dodajmo kako će HSV ostati bez peruanskog napadača Josea Paola Guerrera u idućih osam utakmica zbog brutalnog prekršaja na Svenu Ulreichu, vrataru Stuttgarta.

Guerreru je odmah pokazan crveni karton, a u ponedjeljak je Sportski sud Njemačke nogometne lige potvrdio predviđenu kaznu od osam utakmica suspenzije.

- Razočaran sam ovakvom odlukom. Ne odobravam Guerrerov start, ali ako to moram usporediti s drugim prekršajima onda ovo nije jedan od gorih - rekao je HSV-ov sportski direktor Frank Arnesen.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika