06.03.2012. / 12:57

Autor: Nacional.hr

Na sajmu „CeBIT 2012.“ 119 sastanaka za hrvatske IT tvrtke

Hrvatske informatičke tvrtke i obrti sudjelovat će na susretima Match & Meet te Future Match u sklopu sajma

I hrvatske tvrtke sudjeluju na CeBIT-uI hrvatske tvrtke sudjeluju na CeBIT-uNa najvećem sajmu informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija „CeBIT 2012", jučer otvorenom u Hannoveru, Hrvatska gospodarska komora je organizirala nastup osam informatičkih tvrtki: 024 zona d.o.o., Artes Calculi d.o.o., Evolva d.o.o., InfoProgres d.o.o., InPRO d.o.o., Poslovna inteligencija d.o.o., Superius d.o.o., UX Passion d.o.o., obrta Binarna rješenja te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatske informatičke tvrtke i obrti sudjelovat će na susretima Match & Meet te Future Match u sklopu sajma. Riječ je o sustavima traženja poslovnih partnera na CeBIT-u i prije no što počne sajam, nakon čega tvrtke ugovaraju sastanke licem u lice na samom sajmištu. Tvrtke zainteresirane za informatička rješenja u određenoj djelatnosti, pomoću specijaliziranog računalnog sustava, mogu pronaći točno određenog ponuđača traženog rješenja i prije nego on nastupi na sajmu CeBIT. Baza kontakata u tom sustavu, prema CeBIT-ovim podacima, sastoji se od oko pola milijuna kontakata.

Portal Match & Meet se sastoji od ažurnih popisa kontakata koji opisuju izlagača, odnosno profil njegove tvrtke, njegove proizvode i usluge te alate za zakazivanje sastanaka tijekom trajanja sajma. Susreti Future Match tehnički su gotovo jednaki onima iz programa Match & Meet, ali su više okrenuti razvoju te međunarodnoj suradnji na razvojnim projektima, o čemu svjedoči i podatak da taj servis CeBIT-a vodi Leibnizovo Sveučilište iz Hannovera, partner Europe Enterprise Networka.

Hrvatski izlagači na CeBIT-u su, i prije početka sajma, dogovorili 119 sastanaka samo u sustavu Future Match, što predstavlja u prosjeku 12 sastanaka po tvrtki.

Ovogodišnji CeBIT sajam zatvara se u subotu, 10. ožujka. Aktivnosti na hrvatskom nacionalnom štandu na sajmu CeBIT 2012 možete pratiti na Facebook profilu Udruženja za informacijske tehnologije HGK, na adresi: www.facebook.com/pages/IT_HGK/112673922111487 , ili u galerijama Facebook profila Udruženja za IT, na adresi: www.facebook.com/media/albums/?id=112673922111487.

Vezane vijesti

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

"Italija je Hrvatskoj najvažniji partner u kontinuirano uravnoteženoj robnoj razmjeni. Italija je i drugi po važnosti ulagač u RH te 65 posto… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika