06.03.2012. / 18:49

Autor: Nacional.hr

Cisco Expo 2012: Zajedno do inovacija

Inteligentne mreže, računalstvo u oblacima i mobilne tehnologije bit će glavne teme poslovno-tehnološke konferencije Cisco Expo 2012 koja se krajem ožujka održava u Splitu pod sloganom „Zajedno do inovacija“

Ana Blažinić Ana Blažinić Poslovno-tehnološka konferencija Cisco Expo održati će se od 28. do 30. ožujka u hotelu Lav Meridien u Splitu. Riječ je o već tradicionalnom stručnom skupu koji okuplja više od pet stotina sudionika - donositelja odluka i eksperata iz informatičkog sektora, šire poslovne zajednice i važnih ljudi iz javne uprave naše zemlje i bliže regije.

Konferencija tvrtke Cisco Systems, koja se ove godine održava već jedanaesti put, održati će se pod sloganom „Zajedno do inovacija." Sadržaj će biti predstavljen kroz četrdesetak prezentacija i radionica na kojima će domaći i strani informatički stručnjaci govoriti o trendovima u industriji te kroz korisničke studije slučaja predstaviti najnovije tehnologije i njihovu primjenu u poslovanju. Cisco Expo će imati tri glavne teme: inteligentne mreže, računalstvo u oblacima i mobilnost.

„Sve tri teme bit će promotrene iz aspekta inovacija na kojima Cisco Systems stalno radi u pet glavnih područja - mrežne tehnologije, kolaboracija, data centri i virtualizacija, cloud i video. Predstaviti ćemo neke od važnijih inovacija koje smo ostvarili u tih pet područja u posljednjih godinu dana," izjavila je Ana Blažinić, generalna direktorica tvrtke Cisco Hrvatska prilikom najave konferencije.

Primjerice, Ciscov sustav objedinjenog računalstva (Cisco Unified Computing System) danas ima više od 10.000 korisnika diljem svijeta. Cisco CloudVerse tehnološki je okvir za razvoj i upravljanje javnih, prihvatnih i hibridnih cloud okružja. Tu je i „video u oblacima" - paket usluga nazvan Cisco Videoscape koji pružateljima usluga donosi nove izvore prihoda, a korisnicima nove načine uporabe video tehnologija. Bit će predstavljen i novi portfelj preklopnika osmišljenih za mreže koje rade na velikim brzinama. Cisco će predstaviti i NGH tehnologiju - tehnologiju koja omogućuje roaming i na Wi-Fi mrežama.

Glavni govornik konferencije Cisco Expo 2012 je Michael Ganser, viši potpredsjednik u tvrtki Cisco zadužen za regije Srednje i Istočne Europe. Gospodin Ganser će se u svom govoru osvrnuti na trenutno stanje u gospodarstvu i informatici u Hrvatskoj kroz prizmu globalne konkurentnosti te o ulozi informatičkih tehnologija u razvoju i budućnosti naše zemlje. Opisati će promjene koje se događaju preobrazbom iz ekonomije utemeljene na informacijama u ekonomiju utemeljenu u mrežama i utjecaj te promjene na društvo, poslovanje i tehnologije.

„Tijekom proteklih godina Cisco Expo konferencija je svojim bogatim sadržajima i brojnim mogućnostima komunikacije s ljudima iz struke i biznisa ostvarila u našoj zemlji i regiji status nezaobilaznog poslovno-tehnološkog događaja. Sada se nadamo da će koncepti inovacija koje ćemo predstaviti pomoći sudionicima u osmišljavanju novih primjena tehnologije u poslovanju," rekla je Ana Blažinić, generalna direktorica tvrtke Cisco Hrvatska.

U okviru Cisco Expo konferencije održati će se i niz živih demonstracija primjene informatičkih tehnologija i načina kojima tvrtke mogu svoje poslovanje podići na višu razinu te načina kojima svojim korisnicima mogu biti više i bolje na usluzi.

Vezane vijesti

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

"Objediniti znanje i tehnologije kojima će se osigurati tržišni rast" zaključci su konferencije SAP FORUM koja se održala u zagrebačkom Arena centru,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika