07.03.2012. / 13:01

Autor: Totalsport

ATP Indian Wells: Karlović na Kubota, Dodig na Dimitrova

Naša najbolja tenisačica Petra Martić, jedina hrvatska predstavnica na ženskom turniru, igrat će na startu protiv 18-godišnje Amerikanke Lauren Davis, 221. igračice svijeta, koja je dobila pozivnicu za nastup

Ivo Karlović (Reuters)Ivo Karlović (Reuters)Obavljen je ždrijeb za ATP turnir u Indian Wellsu, prvi Masters 1000 turnir sezone koji je na rasporedu do 18. ožujka.

U ždrijebu su trojica hrvatskih tenisača. Među njima nije i Ivan Ljubičić, pobjednik ovog turnira iz 2010. godine, koji je otkazao nastup.

Ivo Karlović, koji je prošle godine u Kaliforniji s četiri pobjede stigao do četvrtfinala u kojem je bio na dva poena od pobjede protiv Rafaela Nadala, izgubio je tie-break trećeg s 9-7, igrat će u 1. kolu protiv Poljaka Lukasza Kubota. Karlović je trenutno 42., a Kubot 52. u svjetskom poretku. Poljak je dobio oba prethodna meča bez izgubljenog seta, 2009. godine u Beogradu na zemlji i lani u Wimbledonu. Pobjednik tog ogleda igrat će u 2. kolu protv 30. nositelja, Amerikanca Andyja Roddicka. Dođe li do 3. kola, Karlović bi se vjerojatno sastao sa Čehom Tomašom Berdychom.

Ivan Dodig, trenutno 59. na ATP ljestvici, igrat će na startu protiv bugarskog tenisača Grigora Dimitrova (102. ATP), od kojeg je izgubio lani u Bangkoku. Pobjednik u 2. kolu ide na 5. nositelja, Španjolca Davida Ferrera.

Marin Čilić postavljen je za 24. nositelja i slobodan je u 1. kolu. Njegov prvi suparnik bit će bolji iz ogleda Talijana Potita Staracea i Argentinca Davida Nalbandiana.

Spomenimo da je branitelj naslova i prvi svjetski reket, Srbin Novak Đoković, u istoj polovici ždrijeba sa Škotom Andyjem Murrayjom. Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer su u donjem dijelu ždrijeba.

Naša najbolja tenisačica Petra Martić, jedina hrvatska predstavnica na ženskom turniru, igrat će na startu protiv 18-godišnje Amerikanke Lauren Davis, 221. igračice svijeta, koja je dobila pozivnicu za nastup. Bit će to njihov prvi ogled. Martić trenutno zauzima 55. mjesto na WTA ljestvici.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika