07.03.2012. / 13:29

Autor: Totalsport

Allegri: Pogriješio sam s formacijom, ali glavno da smo prošli

S tehničke točke gledišta, potpuno krivo smo ušli u ovu utakmicu i igrali smo preduboko u defenzivi - analizirao je

Massimiliano AllegriMassimiliano Allegri- Pogriješio sam što sam na Emiratesu izveo momčad u formaciji 4-3-3 - priznao je nakon poraza od Arsenala 3-0 trener nogometaša Milana Massimiliano Allegri.

Taj poraz ipak nije bio koban za njega i njegovu momčad, s obzirom da je Milan kao domaćin u prvom srazu osmine finala Lige prvaka slavio s 4-0, pa je na kraju s ukupnih 4-3 izborio četvrtfinale.

- Igrali smo s trojicom prema naprijed i zbog toga smo pretrpjeli puno posljedica. Primili smo gol iz njihovog prvog kornera i to nas je baš pogodilo. Nakon toga smo previše griješili u dodavanjima u veznom redu. S tehničke točke gledišta, potpuno krivo smo ušli u ovu utakmicu i igrali smo preduboko u defenzivi - analizirao je prvi čovjek struke talijanskog prvaka.

- Šteta što smo izgubili, ali smo ostvarili glavni cilj - prolaz u četvrtfinale. Sada ćemo imati vremena nekoliko dana da nam se vrate ozlijeđeni igrači - dodao je Allegri.

Nije se složio s tezom kako je njegove igrače u prvom poluvremenu preplavio strah. Podsjećamo, Arsenal je već u 43. minuti imao 3-0.

- Nisam primijetio da se itko uplašio, ipak imamo iskusne igrače u momčadi. U svlačionici sam igračima na odmoru rekao da jednostavno izbrišu iz sjećanja prvih 45 minuta, te da u nastavak uđu kao da je 0-0.

- U svakom slučaju, ne brine me previše ovaj poraz i ovakav rasplet. Da smo kojim slučajem ispali, nakon što smo dobili prvu s 4-0, to bi uistinu bio strahovito velik psihološki udarac za nas u nastavku sezone - zaključio je.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika