07.03.2012. / 16:31

Autor: Hina

Oporba Putinovu pobjedu nazvala uvredom ruskom narodu

Protivnici Vladimira Putina u srijedu su njegovu izbornu pobjedu nazvali uvredom ruskom narodu, pokušavajući oživjeti prosvjede koji se riskiraju ugasiti po njegovom povratku u Kremlj.

Oporba ne priznaje rezultate izboraOporba ne priznaje rezultate izboraProtivnici Vladimira Putina u srijedu su njegovu izbornu pobjedu nazvali uvredom ruskom narodu, pokušavajući oživjeti prosvjede koji se riskiraju ugasiti po njegovom povratku u Kremlj.

Izjava organizatora prosvjeda ukazuje na njihovu odlučnost da nastave s prosvjedima protiv Putina unatoč njegovoj uvjerljivoj pobjedi na nedjeljnim izborima i privođenjima stotina ljudi na skupovima održanim u ponedjeljak.

No poruka Lige glasača, koja okuplja nacionaliste, liberale i ljevičare kao i neovisne skupine, nije ponudila mnogo novoga prosvjednicima koji su sve demoraliziraniji nemogućnošću da unatoč tromjesečnim prosvjedima promijene politički sustav kojime dominira Putin.

"U svjetlu raširenih prekršaja Liga nalazi nemogućim priznati rezultat predsjedničkih izbora 2012. u Rusiji", kaže se u izjavi Lige objavljenoj na konferenciji za tisak.

"Izbori nisu bili pošteni zato što su prebrojavanje glasova i način na koji su rezultati sastavljani bili obilježeni sustavnom prijevarom koja je uvelike iskrivila rezultat izražene volje birača", rečeno je u izjavi.

Središnje izborno povjerenstvo je reklo da nije bilo većih nepravilnosti na izborima i da je Putin, koji ponovno postaje predsjednik nakon što je do 2008. osam godina bio na toj dužnosti, ostvario jasnu pobjedu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika