07.03.2012. / 17:11

Autor: Hina

Programsko vijeće HRT-a spalo na šest članova

Darko Grivičić podnio je danas ostavku na mjesto člana Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT) pa to tijelo sada broji šest umjesto 11 članova, što znači da će moći održavati sjednice i donositi odluke za koje je dovoljna "obična" većina glasova.

Darko GrivičićDarko GrivičićDarko Grivičić podnio je danas ostavku na mjesto člana Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT) pa to tijelo sada broji šest umjesto 11 članova, što znači da će moći održavati sjednice i donositi odluke za koje je dovoljna "obična" većina glasova.

"Između istine i javnosti stoje vrijedne uredničke ruke koje se žele svidjeti. Dajem ostavku na mjesto člana Vijeća HRT-a. Pozdrav svima", naveo je Grivičić u mail poruci članovima Vijeća.

Grivičić, koji je krajem veljače podnio ostavku i na mjesto predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore, nije bio dostupan za pojašnjenje svoje odluke.

Ostavku Grivičića potvrdio je Hini i HRT-ov odjel za odnose s javnošću, napominjući da je Grivičić to učinio jutros pismom koje je proslijedio HRT-u.

Krnje Vijeće HRT-a i dalje ima potreban kvorum za održavanje sjednica i donošenje nekih odluka.

Po Poslovniku o radu vijeća HRT-a, Vijeće radi i donosi pravovaljane odluke ako je na sjednici nazočno više od polovice ukupnog broja članova. Odluke donosi nadpolovičnom većinom glasova ukupnog broja članova, osim u slučajevima koji se uređeni Zakonom o HRT-u ili Statutom HRT-a.

Dvotrećinska većina potrebna je, među ostalim, za izbor ili razrješenje članova Uprave HRT-a i za izbor glavnih urednika radija i televizije ali samo ako Vijeće prethodno odbije kandidata uprave.

Hrvatski sabor je u ožujku imenovao 11 članova Vijeća HRT-a ali su od prosinca uslijedile ostavke Ante Tomića, Sanje Ivić, Milana Kujundžića i Viktorije Car.

Predsjednica Vijeća Nada Zgrabljić Rotar rekla je Hini da Grivičićeva ostavka znači da su sada na minimumu potrebnih članova.

"Pred nama je velika odgovornost jer moramo donositi odluke, a imamo minimalan broj članova", kazala je Zgrabljić Rotar koja očekuje hitnu sjednicu saborskog Odbora za medije na kojoj će se raspisati natječaj za popunjavanje vijeća.

Vezane vijesti

Rasprava o financijskom planu HRT-a zatvorena za javnost

Rasprava o financijskom planu HRT-a zatvorena za javnost

Zajednička sjednica Programskoga vijeća i Nadzornog odbora HRT-a na kojoj se raspravlja o prijedlogu financijskog plana HRT-a zatvorena je za… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 07.03.12. 18:32

Najbolji lijek za HRT je privatizacija. Samo bogate države mogu imati državnu TV.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika