08.03.2012. / 08:17

Autor: Totalsport

Sedam golova Barçe, pet Messija!

O utakmici se zapravo nema što posebno pričati jer je Barcelona, kao i toliko puta zadnjih godina, bila posve dominantna protiv suparnika. No, ovom je prilikom i većina stvorenih šansi pretočena u pogodak, a pet je puta strijelac bio Messi

ArhivaArhivaNogometaši Bayera iz Leverkusena na najgori mogući način su osjetili što znači igrati protiv Barcelone kada je raspoložena. I pogotovo kada je fantastični Lionel Messi toliko inspiriran kao u srijedu...

Barcelona se plasirala u četvrtfinale i to pobjedom od čak 7-1 na Camp Nou. Ukupan je rezultat nakon 180 minuta 10-2 za katalonsku momčad.

O utakmici se zapravo nema što posebno pričati jer je Barcelona, kao i toliko puta zadnjih godina, bila posve dominantna protiv suparnika. No, ovom je prilikom i većina stvorenih šansi pretočena u pogodak, a pet je puta strijelac bio Messi.

Nitko nikada u jednoj utakmici Lige prvaka nije postigao pet pogodaka, kao Messi večeras. Njegov dosadašnji rekord je bio četiri protiv Arsenala u sezoni 2009/10. Također, Messi nije zabio gol u Ligi prvaka na Camp Nou od prošle sezone i ogleda protiv Arsenala. Prošlo je od toga 364 dana. Onda je procurilo.

Messi je dva od pet golova zabio lobom. Postigao je ujedno dvanaest pogodaka ove sezone u Ligi prvaka (u samo sedam nastupa), a ukupno je ove sezone na 53 pogotka u 49 utakmica.

Ovo je ujedno najveća pobjeda Barcelone u Ligi prvaka ikada (pet puta su pobjeđivali 5-0), a također je i najteži europski poraz Bayera.

Vrijedi reći da je u drugom dijelu u igru ušao Cristian Tello, te je u svom debiju u Ligi prvaka zabio dva pogotka za Barçu, unutar samo osam minuta.

Na kraju posljednju je riječ ipak imao Bayer, odnosno, Karim Bellarabi, koji je u 90. minuti postigao sjajan, utješni pogodak za pregažene goste.

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika