08.03.2012. / 09:46

Autor: Hina

Kina Asadu: prekini s nasiljem

Posjet Lija Huaxina sirijskom glavnom gradu najnoviji je pokušaj Pekinga da odgovori na optužbe Zapada i arapskog svijeta da je blokadom rezolucije UN-a o Siriji omogućio Asadu i njegovim snagama još nasilniji odgovor na sirijsku pobunu

ArhivaArhivaPosebni kineski izaslanik Li Huaxin poručio je vladi sirijskog predsjednika Bašara al-Asada da odmah prekine s nasiljem i pomogne UN-u i Međunarodnom odboru Crvnog križa u dostavi pomoći područjima zahvaćenim sukobom, objavilo je u četvrtak kinesko ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornik ministarstva Liu Weimin kazao je novinarima da je posebni kineski izaslanik za Siriju tijekom posjeta Damasku također dao kinesku potporu pregovorima sirijskog režima i oporbenih skupina pod okriljem UN-a i Arapske lige.

Posjet Lija Huaxina sirijskom glavnom gradu najnoviji je pokušaj Pekinga da odgovori na optužbe Zapada i arapskog svijeta da je blokadom rezolucije UN-a o Siriji omogućio Asadu i njegovim snagama još nasilniji odgovor na sirijsku pobunu. Tu rezoluciju blokirala je i Rusija.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika