08.03.2012. / 11:33

Autor: Hina , Nacional.hr

Hrvatski vojnik ranio se u Afganistanu

Odmah po događaju, obojica ozlijeđenih, od kojih jedan ima prostrjelnu ozljedu potkoljenice, a drugi prostrjelnu ozljedu natkoljenice, liječnički su zbrinuti, te su prebačeni u bolnicu kampa "Marmal" na sjeveru Afganistana i izvan su životne opasnosti

IlustracijaIlustracijaPripadnik 18. hrvatskog kontigenta u misiji ISAF, koji je raspoređen na dočasničkoj dužnosti u kampu "Mike Spann" na sjeveru Afganistana, ozlijedio se prilikom opaljenja iz osobnog vatrenog oružja (pištolj) u srijedu u večernjim satima po lokalnom vremenu, priopćeno je u četvrtak iz MORH-a.

Tom prilikom je također istodobno lakše ozlijeđen i još jedan pripadnik ISAF-a koji nije iz sastava hrvatskog kontigenta. Odmah po događaju, obojica ozlijeđenih, od kojih jedan ima prostrjelnu ozljedu potkoljenice, a drugi prostrjelnu ozljedu natkoljenice, liječnički su zbrinuti, te su prebačeni u bolnicu kampa "Marmal" na sjeveru Afganistana i izvan su životne opasnosti.

Obitelj ozlijeđenog pripadnika OSRH, kojemu je ovo drugo sudjelovanje u misiji ISAF, izviještena je o događaju, a o navedenom slučaju provest će se istraga.

Upravo ovih dana pripadnici 18. hrvatskog kontigenta u čijem je sastavu i ozlijeđeni pripadnik OSRH završavaju svoje šestomjesečne zadaće u Afganistanu i u tijeku je primopredaja dužnosti sa 19. hrvatskim kontigentom koji je prije nekoliko dana upućen u misiju ISAF u Afganistanu.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

registracija
9/2/12

bobance, 08.03.12. 15:17

Njima i ne trebaju Talibani.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika